USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Eğitim

Eski TTK Başkanı Dönmez’den formasyon tepkisi: ‘Çocuklara zarar verecek’

YÖK’ün farklı alanlarda öğrenim görenler için pedagojik formasyon eğitimini ‘seçmeli ders’ olarak verme kararı tepki çekti.

Eski TTK Başkanı Dönmez’den formasyon tepkisi: ‘Çocuklara zarar verecek’
06-01-2023 07:39
Google News

Eski ÖZETİ| Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’un istifasının ardından Talim ve Terbiye Kurulu (TTK) Başkanlığı’ndan ayrılan Burhanettin Dönmez, eğitim sistemi ve yeni formasyon kararını eleştirdi.

“Eksi puanla bile girilebilen fizik, matematik gibi bölümlerden bu öğrenciler nasıl mezun ediliyor çok merak ediyorum” diyen Dönmez, “YÖK’ün yeni kararı öğretmen yetiştirme konusunda ülkeyi en az 40 yıl geriye götürüyor. İşsizliği ötelemek amacı ile gençler istismar edilmemeli. Plansız programsız açılan üniversiteleri doldurmak için öğrenciler dolgu malzemesi olarak kullanılmamalı” dedi.

Selçuk’un ve kendisinin görevlerinden ayrılmalarının ardından “ivedi şekilde” formasyonun geri getirildiğini söyleyen Dönmez, şunları kaydetti:

“YÖK’ün yeni kararının gerekçesi, giriş barajı kaldırıldığı halde birçok üniversitede öğrencisizlik nedeni ile kapanma noktasına gelen fen ve edebiyat fakültelerine suni solunum yaptırmak ve bir süre daha yaşatmaya çalışmak. Amaçları öğretmen yetiştirmek olmadığı halde neredeyse öğrencilerinin tamamı öğretmen olmak istiyor. Öyleyse bu fakülteler ya amaçlarını ya da ürünlerini değiştirmeli. Zombi haline gelmiş bu kurumları kurtarmaya çalışırken öğrencileri harcamak büyük bir sorumsuzluk.”


Editor : Şerif SENCER
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TEKNOLOJİ TÜMÜ
Bilim insanları, insan genomunu kristal belleğe kaydetti!
Bilim insanları, insan genomunu kristal belleğe kaydetti!

Southampton Üniversitesi'nden araştırmacılar, milyarlarca yıl saklanabilen 5D kristal bellek içerisine insan genomu yerleştirdi.

ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
Türkiye'de En Önemli Gündem Maddesi Sizce Hangisi?
NAMAZ VAKİTLERİ
Gazete Manşetleri
Yol Durumu