USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Eski İsrail Başbakanı Lapid, saldırıyı 'Yahudi terörü' olarak niteledi

Eski İsrail Başbakanı ve yeni muhalefet lideri Yair Lapid, İsrail güçleri korumasındaki Yahudi yerleşimcilerin dün akşam işgal altındaki Batı Şeria'nın Huvvara beldesine düzenlediği saldırı için Yahudi terörü ifadesini kullandı.

Eski İsrail Başbakanı Lapid, saldırıyı 'Yahudi terörü' olarak niteledi
07-03-2023 14:22
Google News

Eski ÖZETİ| İsrail Başbakanı ve Yeş Atid (Gelecek Var) Partisi lideri Yair Lapid, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Yahudi teröristler tarafından Huvvara'da bir şiddet olayı daha. Bu insanlar bizi temsil etmiyor, bizden değiller. (Aşırı sağcı bakanlar) Smotrich ve Ben-Gvir'in milisleri, gerçek anarşistlerdir. Tutuklanmalı ve yargılanmalılar" ifadelerini kullandı.

Aşırı sağcı Ulusal Güvenlik Bakanı Itamar Ben-Gvir, hükümetin yargının yetkilerini kısıtlayan yasal düzenlemesini protesto eden İsrailli göstericiler için "anarşist" ifadesini kullanmıştı.

NE OLMUŞTU?

İsrail güçlerinin korumasındaki bir grup Yahudi yerleşimci, dün, Nablus'a bağlı Huvvara beldesinde bazı Filistinlilerin evlerine saldırmış, olayda 1 Filistinli yaralanmış, 5 Filistinli de atılan göz yaşartıcı gazdan etkilenmişti.

Filistinlilere ait evlere saldıran ve araçları taşlayan Yahudi yerleşimciler ile bu duruma tepki gösteren Filistinliler arasında çıkan olaylara İsrail güçleri kauçuk kaplı mermi ve göz yaşartıcı gazla müdahale etmişti.


Editor : Şerif SENCER
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TEKNOLOJİ TÜMÜ
Ironmouse, Twitch'te Tüm Zamanların En Fazla Abonesine Ulaştı
Ironmouse, Twitch'te Tüm Zamanların En Fazla Abonesine Ulaştı

Ironmouse, Twitch'te en çok aboneye sahip yayıncı olarak abone rekorunu kırdı ve yeni bir rekora imza attı.

ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
Türkiye'de En Önemli Gündem Maddesi Sizce Hangisi?
NAMAZ VAKİTLERİ
Gazete Manşetleri
Yol Durumu