USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Politika

Eski Çalışma Bakanı Yaşar Okuyan hayatını kaybetti

Eski Çalışma Bakanı Yaşar Okuyan, tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti. 73 yaşındaki Okuyan, geçtiğimiz günlerde geçirdiği iç kanama sonrasında yoğun bakıma alınmıştı.

Eski Çalışma Bakanı Yaşar Okuyan hayatını kaybetti
26-12-2023 08:27
Google News

Eski ÖZETİ| Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Yaşar Okuyan, geçirdiği iç kanama nedeniyle kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirdi.

HASTANEYE KALDIRILMIŞTI

Okuyan, geçtiğimiz günlerde sağlık sorunları nedeniyle hastaneye kaldırılmıştı. Okuyan'ın kızı Ülkü Okuyan, babasının durumuyla ilgili sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Babam Yaşar Okuyan, tedavi gördüğü Başkent Üniversitesi Hastanesi'nde, dün sabah geçirdiği iç kanama sonrası müdahale edilerek yoğun bakıma alınmış ve entübe edilmiştir." ifadelerini kullanmıştı.

Yaşar Okuyan'ın sağlık durumu kritik bir seviyede olduğunu belirten Ülkü Okuyan, "Sağlığı ile ilgili gelişmeler olduğunda sizlerle paylaşacağız." demişti.

Eski Çalışma Bakanı Yaşar Okuyan hayatını kaybetti

YAŞAR OKUYAN CHP'DEN İHRAÇ EDİLMİŞTİ

Eski Bakan Yaşar Okuyan, İYİ Parti lideri Meral Akşener hakkında CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na bir yıl önce bir dosya halinde bazı bilgiler verdiğini öne sürmüş, Akşener'in 'bu bilgiler sebebiyle cumhurbaşkanı adayı olamayacağını' iddia etmişti.

Eski Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Okuyan, 'Kılıçdaroğlu'nun cumhurbaşkanlığı adaylığına engel çıkaranın Akşener olduğunu' da iddia etmişti. Okuyan, CHP içinden veya CHP'ye yakın çevreler tarafından yürütülen 'Kılıçdaroğlu karşıtı kampanyaların arkasında da İYİ Parti ve Akşener'in bulunduğunu' öne sürmüştü. Kılıçdaroğlu söz konusu iddiaları yalanlamıştı.

YAŞAR OKUYAN KİMDİR?

Yaşar Okuyan 1949 yılında İstanbul'da doğmuştur. Aslen Rize Çayeli Büyükköy'dendir. Arif Ekim adında kardeşi vardır. Ankara Atatürk Lisesi'nde okudu. İstanbul Gazetecilik Yüksek Okulundan mezun oldu. Bir dönem gazetecilik yaptı. 21 yıl çeşitli gazete, dergi ve ajansta muhabir, foto muhabir, istihbdürü ve Köşe Yazarı olarak görev yapmış ve sürekli Basın Kartı almaya hak kazanmıştır. İmbat Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı oldu.Aktif siyasete 1970'li yılların başında MHP'de başladı. O sıralar Hergün gazetesinin köşe yazarı ve Ülkücü Gazeteciler Cemiyeti'nin başkanlığı yaptı. 12 Eylül 1980 Askeri Darbesi'nden sonra Yaşar Okuyan da gözaltına alındı.

ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK BAKANLIĞI YAPTI

1982 yılında hapisten çıkar çıkmaz İşadamı kimliği ile İmbat Fuarcılık ve bilahare Türker İnanoğlu ile Ulusal Video şirketlerini kurdu. Türkiye'nin ilk ciddi kitap fuarı organizasyonlarını İmbat Fuarcılık yaptı. ANAP kurulurken de Turgut Özal'ın yanında yerini aldı.1991 yılında Mesut Yılmaz'ın ANAP Genel Başkanlığı'na seçildiği kongrede aktif rol oynadı. Daha sonra da partide Genel Başkan Danışmanlığı, Basın ve Propaganda Başkanlığı ve Genel Başkan Yardımcılığı yaptı. Yalova'nın il olmasından sonra 20. dönem 21. Dönemde Yalova Milletvekili seçildi. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı yaptı.

2004'TE DEMOKRAT TÜRKİYE PARTİSİ'NİN BAŞINA GEÇTİ

Mesut Yılmaz'la ters düşünce bakanlık görevinden ve ANAP'tan ayrıldı. ANAP'tan istifa etmesinin ardından 2002 yılında eski partisi MHP'ye girdi. 2004 yılında 28 Şubat sürecinde Hüsamettin Cindoruk ve ekibi tarafından kurulmuş olan Demokrat Türkiye Partisi'nin başına geçti. Mayıs 2005 olağan kongresinde partinin ismini Hürriyet ve Değişim Partisi olarak değiştirtti. Partinin amblemi de 'yeşil zemin üzerinde güneş' oldu. 2008 yılında genel başkanlığını yaptığı Hürriyet ve Değişim Partisi'ni kapatarak, kadrosuyla birlikte Halkın Yükselişi Partisi'ne katıldı. Daha sonra Yaşar Nuri Öztürk tarafından partiden ihraç edildi. 2011 yılında Yalova'dan bağımsız milletvekili adayı oldu, seçilemedi. Yaşar Okuyan, 1989 yılında peyzaj mimarı ressam Öcal Hanım'la evlendi. Eşinden boşandı. Üç kız çocuğu vardır. 2012 yılında kendisinden 27 yaş genç maden mühendisi Özlem Hanım ile evlendi.


Editor : Şerif SENCER
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TEKNOLOJİ TÜMÜ
Neden Aşırı Düşünüyoruz?
Neden Aşırı Düşünüyoruz?

Günümüzde “overthink” adı altında çok fazla düşünceye maruz kalıyoruz. Sosyal ilişkiler de bu düşüncelerin bir parçası. İnsanlar ne der, ne düşünür gibi düşünceler etrafta kol geziyor.

ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
Asgari Ücret En Az Ne Kadar Olmalı?
NAMAZ VAKİTLERİ
Gazete Manşetleri
Yol Durumu