USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Eski ABD'li yetkili: Rusya'nın Kaliningrad'da nükleer savaş başlıkları var

Eski ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı John Bolton, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Belarus'a taktik nükleer silah yerleştirmesi kararının blöf olmayabileceğini kaydetti.

Eski ABD'li yetkili: Rusya'nın Kaliningrad'da nükleer savaş başlıkları var
28-03-2023 08:02
Google News

Eski ÖZETİ| ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı John Bolton, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in daha önceden nükleer silahı tehdit olarak kullandığını ifade ederek, "Ancak burada blöf yapmıyor olabilir. Taktik nükleer silahları fiilen Belarus'a yerleştirebilir" dedi.

Bolton, bir zamanlar Sovyetler Birliği'nin parçası olan Belarus'un Rusya tarafından "geri alınabileceği" konusuna yeterince dikkat edilmediğini belirterek, "Ancak askeri olarak (Putin) bunu yapsa bile çok bir fark yaratacağını düşünmüyorum. Çünkü Kaliningrad'da kapsamlı nükleer malzemeler, füzeler, seyir füzeleri, dronlar ve savaş başlıkları olduğunu biliyoruz" diye konuştu.

Rusya'nın Kaliningrad'da, ABD'nin de 2019'da çekildiği Orta Menzilli Nükleer Kuvvetler Anlaşması'nı (INF) ihlal eden füzeleri olduğunu söyleyen Bolton, şöyle devam etti:

"Dolayısıyla Rusya'nın Kaliningrad'da halihazırda sahip olduğu yetenekler en tehditkar olanları. Bazı taktik nükleer silahları hareket ettirme ve bu hususta kurallar geliştirme fikrinin bu dengeyi değiştireceğini düşünmüyorum."


Editor : Şerif SENCER
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TEKNOLOJİ TÜMÜ
Apple'ı Dolandıran İki Çinliye Milyonlarca Dolar Ceza
Apple'ı Dolandıran İki Çinliye Milyonlarca Dolar Ceza

Sahte iPhone'ların seri numaralarını değiştirerek Apple'ı dolandıran ikiliye 1,5 milyon dolar para cezası verildi. İki dolandırıcı, 50 aydan fazla süreyle hapis cezası da aldı.

ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
Türkiye'de En Önemli Gündem Maddesi Sizce Hangisi?
NAMAZ VAKİTLERİ
Gazete Manşetleri
Yol Durumu