USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Teknoloji

Eşi benzeri görülmemiş tasarım! Araba kapıları artık böyle açılıyor

Pininfarina Enigma GT konsept otomobil 2024 Cenevre Otomobil Fuarı'nda görücüye çıktı. Peki yeni araç neler sunuyor?

Eşi benzeri görülmemiş tasarım! Araba kapıları artık böyle açılıyor
07-10-2024 19:08
Google News

Pininfarina, ÖZETİ| 2024 Cenevre Otomobil Fuarı'nda yeni konsept otomobili Enigma GT'nin tanıtımını gerçekleştirdi. Üste açılır kapıları ve hidrojenle çalışan içten yanmalı motoruyla dikkat çeken Enigma GT neler vadediyor?

Pininfarina Enigma GT neler sunuyor?

Pininfarina, yeni konsept otomobili Enigma GT ile dikkatleri üzerine çekmeyi başardı. Oldukça farklı bir tasarıma sahip olan prototip; Pininfarina'nın bu alandaki yeni teknolojilerini gözler önüne serdi.

Yaklaşık 4.5 metre uzunluğundaki iki koltuklu Enigma GT; 3 metrelik aks mesafesi sayesinde 2+2'lik bir iç kabin sunuyor. Ancak bu tasarımı öne çıkaran özellik ise hidrojen yakıt hücresi ve elektrikli güç aktarma organı oldu.

Apple her yıl iPhone çıkarmaktan vazgeçebilir!

Apple her yıl iPhone çıkarmaktan vazgeçebilir!

Apple, ürün lansman takviminde esnekliğe geçiş yapabilir. Şirketin her yıl yeni cihaz tanıtmayacağı söyleniyor.

Hidrojenle çalışan içten yanmalı motor, ön taraftaki elektrik motoruyla birlikte dört tekerlekten çekiş sağlıyor. Bu yenilikçi hibrit güç aktarma konfigürasyonu, ağırlık dağıtımını ve aerodinamiği optimize ediyor. Şirketin açıklamasına göre aerodinamik, Enigma GT'nin tasarımında odak noktası oldu.

Aracın ön ucu, sürtünmeyi azaltmak için sadece 1.8 metrekareye indirgendi. Kenar kıvrımları ve eğimli tavan çizgisiyle birlikte konsept otomobil, hiper otomobillerle rekabet edebilecek bir sürtünme katsayısına sahip.

Pininfarina, Enigma GT ile alternatif yakıt teknolojilerine öncülük etmek ve otomotiv tasarımında sınırlarını zorlamak istediğini dile getirdi. Enigma GT, otomotiv dünyasının geleceğine meraklıların incelediği bir konsept olarak fuarda büyük ilgi topladı.


Editor : Şerif SENCER
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TEKNOLOJİ TÜMÜ
Bu Havaalandaki Tuvaletlerde Neden Sinek Görseli Var?
Bu Havaalandaki Tuvaletlerde Neden Sinek Görseli Var?

Amsterdam’daki bir havaalanındaki erkekler tuvaletinde, daha önce görmediğimiz bir şeyle karşılaşıyoruz: Pisuvarların içinde sinek çıkartmaları. İyi ama neden?

ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
Türkiye'de En Önemli Gündem Maddesi Sizce Hangisi?
NAMAZ VAKİTLERİ
Gazete Manşetleri
Yol Durumu