USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Ermenistan'da darbe girişimi!

Ermenistan'da iktidarı ele geçirmek için hazırlık yapan 3 kişi tutuklandı, 4 kişi ise aranıyor.

Ermenistan'da darbe girişimi!
19-09-2024 13:23
Google News
Ermenistan'da ÖZETİ| iktidarı ele geçirmek için hazırlık yapan 3 kişi tutuklandı, 4 kişi ise aranıyor.Abone ol

Ermenistan'da, iktidarı yasa dışı yollardan ele geçirmeye çalışan 5'i Ermenistan vatandaşı, 2'si Karabağ bölgesindeki Ermeni ahalisinden olmak üzere toplam 7 kişi hakkında soruşturma başlatıldı. Soruşturma sonucunda yasa dışı grubun Ermenistan Cumhuriyeti hükümetinin yetkilerini devralmak için hazırlıklar yaptığı ortaya çıktı.

Grubun darbe için birçok kişiye yaklaşık 2350 dolar maaş ödediği anlaşıldı. Şüphelilere, Rusya'da üçer aylık silah kullanımının da öğretildiği tespit edildi. Darbe için eğitim alan kişilerin Ermenistan'a döndükten sonra operasyonlara katılacağı ve başkalarını da eğiteceği öğrenildi.

Grubun Roston-on-Don'a götürüldüğü ve Ermenistan kolluk kuvvetleriyle herhangi bir bağlantısının olup olmadığını belirlemek için grup üyelerine yalan makinesi testi uygulandığı ifade edildi.

Bu kişilerin daha sonra yakın muharebe eğitimi almak üzere Rusya'da "Arbat" adlı bir askeri üsse götürüldüğü ve darbe yapmak için eğitildiklerinin bu kişilere o zaman açıklandığı belirtildi. Eğitime tabi tutulan bazı kişilerin darbeye katılmayı reddederek ayrıldığı ve kolluk kuvvetlerinin soruşturması sonucu darbe girişiminin ortaya çıkarıldığı kaydedildi. Soruşturma kapsamında 3 kişi tutuklandı.


Editor : Şerif SENCER
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TEKNOLOJİ TÜMÜ
Starlink Uyduları Elektromanyetik Radyasyon Yayıyor
Starlink Uyduları Elektromanyetik Radyasyon Yayıyor

Starlink’in yeni V2 Mini uyduları, önceki nesil modellere göre 32 kat daha fazla elektromanyetik radyasyon yayıyor ve bu durum gökyüzünü etkiliyor.

ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
Türkiye'de En Önemli Gündem Maddesi Sizce Hangisi?
NAMAZ VAKİTLERİ
Gazete Manşetleri
Yol Durumu