USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Politika

Erdoğan: Eskiden akşam 9'dan sonra dışarı çıkılabiliyor muydu?

AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Malatya'daki toplu açılış töreninde açıklamalarda bulunuyor.

Erdoğan: Eskiden akşam 9'dan sonra dışarı çıkılabiliyor muydu?
22-10-2022 16:48
Google News

Cumhurbaşkanı ÖZETİ| ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Malatya'da Battalgazi Devlet Hastanesi, Hekimhan Tünelleri, Kuru Kayısı Lisanslı Depo ve Borsası ile yapımı tamamlanan diğer projelerin toplu açılış törenine katılıyor.

Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkan satırlar şu şekilde:

"Siz hep bizimle beraber oldunuz, dik durdunuz. Onun için birileri Malatya'yı çok kıskanıyor. Varsın kıskansınlar, biz yolumuza devam edeceğiz. Malatya'nın bugünkü şehir merkezine ne derlerdi eskiden, öğreneyim bakayım. Aspuzu. Bağları bahçeleri, sularıyla burası öylesine güzel bir yermiş ki, adına pek çok şair şiirler yazmış. Malatya böyle bir yer. Malatya bugün de göreni kendine hayran bırakan bir şehir.

Malatya'nın ülkemize, hayatın her alanı gibi rahmetli Özal başta olmak üzere yetiştirdiği devlet adamlarıyla da önemli yeri var. Güneşin altın yumurtası denen kayısının başkenti olan Malatya, tarım yanında sanayisi, ticareti ve turizmi ile de bölgesine ilham veren bir şehir haline geldi."

"MALATYA'YA 20 YILDA 33 MİLYAR LİRALIK YATIRIM YAPTIK"

"Malatya'ya 20 yılda 33 milyar liralık yatırım yaptık. Seviyoruz Malatya'yı. Sağlıkta 14'ü hastaneden oluşan toplam 68 sağlık tesisi yaptık. Ulaştırmada 36 kilometreden devraldığımız Malatya'daki bölünmüş yol uzunluğunu 462 kilometreye çıkardık. Geçtiğimiz günlerde Çevre Yolu'nu da hizmete açtık mı? Hayırlı olsun. Bugün toplam yatırım tutarı 19 milyar lirayı bulan 133 ayrı projenin resmi açılışını yapacağız. Malatya'ya elimiz boş gelmedik yine dolu dolu geldik."

"ESKİDEN 9'DAN 10'DAN SONRA SOKAKLARA ÇIKILABİLİYOR MUYDU?"

"Vesayetle kavgamızı da, darbe teşebbüslerine direnişimizi de hep aynı gaye ile yürüttük. Siyasi istikrarsızlığı yeni yönetim sistemimizle aştık. Güvenlik kaygılarının önünü, terörle mücadeleyi sınırlarımız ötesine, kaynağına indirerek kestik. Eskiden terör sorunlarda 1 numaraydı, şimdi kaldı mı? Ah ah, nereden nereye... Milletimizin günlük hayatımızın kalitesini eser ve hizmet siyasetimiz ile yükselttik. Eskiden 9'dan 10'dan sonra sokaklara çıkılabiliyor muydu? Yarın Diyarbakır'dayım, akşam 8, 9, 10 dışarı çıkılmazdı. Şimdi saat 12, 1 herkes sabaha kadar oralarda eğleniyor. Her kesimden insanımızın hak ve özgürlük talebimizi sessiz devrimlerle karşıladık. Evinin annesi hanım kardeşlerimizi, hayatın diğer alanlarında da var olmalarını tüm imkanları önlerine sererek destekledik.

Dağları deldik, dağları. Ferhat'la Şirin meselesi var ya, biz Ferhat olduk, Şirin'e dağları delerek ulaştık. Türkiye'de 26 havaalanı vardı, şimdi 58 tane var. Benim vatandaşım uçuşunu yapıyor, oradan evine yarım saatte, 45 dakikada ulaşıyor. Modern dünyanın talepleri bu değil miydi? Ülkemize kazandırdık."

AYRINTILAR GELECEK...


Editor : Şerif SENCER
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TEKNOLOJİ TÜMÜ
OPPO Find X8’in Tüm Özellikleri Sızdırıldı
OPPO Find X8’in Tüm Özellikleri Sızdırıldı

OPPO’nun çok beklenen Find X8 telefonunun tüm özellikleri ortaya çıktı. Ayrıca cihazın sızan fotoğrafları, tasarımını da görmemizi sağladı. Görünüşe göre gerçekten de dünyanın en ince çerçeveli telefonlarından biri olacak.

ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
Türkiye'de En Önemli Gündem Maddesi Sizce Hangisi?
NAMAZ VAKİTLERİ
Gazete Manşetleri
Yol Durumu