USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Politika

Erdal Eren katledilişinin 42’nci yılında anıldı

12 Eylül askeri darbesinin ardından 13 Aralık 1980’de henüz 17 yaşındayken yaşı büyütülerek idam edilen Erdal Eren, katledilişinin 42’nci yılında Ankara Karşıyaka Mezarlığı’nda yapılan törenle anıldı

Erdal Eren katledilişinin 42’nci yılında anıldı
13-12-2022 20:15
Google News

Emek ÖZETİ| Gençliği tarafından dün düzenlenen anmatöreninde konuşan Emek Partisi Genel Yönetim Kurulu üyesi SinancemAlikoç, Erdal Eren’in mücadelesinin önemine dikkat çekti.

Alikoç, “Ogünden bugüne çok şey değişti. Ancak Erdal Eren’in bıraktığı mücadele yoluna olan inancımızda bir değişiklik olmadı. Şimdi Erdal’lardan aldığımız demokratik Türkiye mücadelesini yürütmenin vaktidir. İşçi sınıfınınönderliğinde hep beraber Türkiye’yidaha güzel ve yaşanabilir bir ülkeyapmak için mücadele edelim. Erdal’lardan, Deniz’lerden aldığımızmücadeleyi sürdürelim” dedi.

‘HESAPLAŞILMADI’

Devrimci 78’ler Federasyonu Başkanı Hüseyin Esentürk ise 12 Eylül darbesiyle hesaplaşılmadığını ifade etti. Esentürk, “Erdal’ın idam edilişiüzerinden 42 yıl geçti. Hiç kimsenin12 Eylül darbesiyle hesaplaşmak gibi bir kaygısı olmadı. Bütün iktidarlardarbenin nimetlerinden faydalanmayolunu seçtiler” dedi.

42 yıldır Erdal Eren’in unutulmadığınadikkat çeken Esentürk, “Bugünkü diktatörlüğe karşı mücadele etmek aslında 12 Eylül faşist darbesine karşı mücadele etmektir. Erdal’ın başucunda onasaygımızı özlemimizi ifade ederkenonu yaşatacağımızı ve mücadele edeceğimiz bir daha söylemek istiyorum”diye konuştu.


Editor : Şerif SENCER
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TEKNOLOJİ TÜMÜ
Yıldırımın Sıcaklığı Güneş’ten Fazlaysa Dünya Niye Yanmıyor?
Yıldırımın Sıcaklığı Güneş’ten Fazlaysa Dünya Niye Yanmıyor?

Dünya’ya düşen yıldırımların sıcaklığı, Güneş’in yüzey sıcaklığından kat kat fazla olabiliyorsa mantıken Dünya’yı yakması gerekir ancak göz önünde bulundurmamız gereken bazı faktörler var. Bakalım neymiş bu faktörler?

ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
Türkiye'de En Önemli Gündem Maddesi Sizce Hangisi?
NAMAZ VAKİTLERİ
Gazete Manşetleri
Yol Durumu