USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Teknoloji

Endonezya'daki Bitkilere Neden Dans Eden Ağaçlar Deniyor?

Dünya genelinde ortalama 73.000 farklı ağaç türü olduğu göz önüne alındığında, her birinin farklı özelliklere ve görünümlere sahip olması pek de şaşırtıcı değil. Ancak Endonezya’nın Sumba Adası’nda bulunan Mangrov ağaçları, görenleri kendine hayran bırakıyor.

Endonezya'daki Bitkilere Neden Dans Eden Ağaçlar Deniyor?
09-10-2024 15:28
Google News

Öyle ÖZETİ| ki bu bitkiler ilk bakışta, dans ediyormuş hissi uyandırıyor. Çünkü büyüme şekilleri ve sahip oldukları özellikler, bir hayli farklı.

Gelin bu ağaçları daha yakından inceleyelim.

Endonezya’nın Sumba Adası’nda bulunan Mangrov ağaçları, sanki farklı dans pozlarında duruyor gibi gözüküyor.

ağaç

Tuzlu su ve kumun içinde kök salan bu ağaçlar, öylesine zarif ve estetik bir görünüme sahip ki görenleri büyülüyor. Klasik dans pozlarını andıran bu ilginç duruşları, onları yalnızca birer botanik harikası değil aynı zamanda sanatsal birer doğa eseri hâline getiriyor.

Bu eşsiz görüntüleri sebebiyle onlar, “dans eden ağaçlar” olarak anılıyor.

ağaç

Ağaçların şekilleri o kadar tuhaf ki, dans ederken donmuş gibi duruyorlar. Ayrıca büyüme şekilleri, dalları ve kökleri de oldukça ilginç ve çoğu ağaçtan farklı. Bu ağaçların dalları, köklerinden çok daha büyük ve yoğun.

Öte yandan bu ağaçlar kalın, düğümlü kökleri ve karışık dallarıyla ekosistemin hayati bir parçası konumunda. Çünkü ağaçların bu yapısı, çeşitli deniz canlıları için bir yaşam alanı sağlıyor ve kıyı şeridini erozyondan koruyor.

Okyanus dalgalarının hareketi sebebiyle ağaçların kökleri dışarı çıkmış durumda. Bu dans eden ağaçlar, yalnızca bir görsel şölen sunmakla kalmıyor aynı zamanda doğanın ne kadar yaratıcı ve şaşırtıcı olabileceğini de gözler önüne seriyor.  

Kaynaklar: Rudolfo Dalamicio, Oddity Central

İlginizi çekebilecek diğer içeriklerimiz:


Editor : Şerif SENCER
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TEKNOLOJİ TÜMÜ
Çinliler Neden Hamam Böceklerini Çiftliklerde Yetiştiriyor?
Çinliler Neden Hamam Böceklerini Çiftliklerde Yetiştiriyor?

Hepimiz evin içinde bir hamamböceği görse koşarak kaçar ya da onu uzaklaştırmanın en kestirme yolunu ararız. Biz böyle düşünüyorken Çin’in sırf hamam böceklerini üretmek için bir fabrikası olduğunu söylesek?

ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
Türkiye'de En Önemli Gündem Maddesi Sizce Hangisi?
NAMAZ VAKİTLERİ
Gazete Manşetleri
Yol Durumu