USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

En düşük maaşa yapılan düzeltme emekliler arasında eşitsizlik olarak yorumlandı

İktidar seçim öncesinde 5 bin 500 TL olan en düşük emekli aylığını 7 bin 500 TL’ye yükseltecek. Bu artış büyük geçim zorluğu çeken emeklilerin tümünü kapsamayacak. Artış dışında kalan emekliler açlık sınırı altındaki aylıklarına zam istedi. Uzmanlar, “En düşü

En düşük maaşa yapılan düzeltme emekliler arasında eşitsizlik olarak yorumlandı
24-03-2023 04:17
Google News

Seçim ÖZETİ| öncesi kesenin ağzınıaçan iktidar, en düşükemekli aylığını artırdı. Bunakarşın tüm maaşlarda düzenlemeyapılmasını istedi. Emeklilerinyoksullukta eşitlendiğini belirtenuzmanlar ise adaletsizlikuyarısı yaptı.

Türkiye’deyaklaşık 14 milyonemekli var. 8 milyonuen düşük maaşı alıyor.Ortalama emekli aylığı9 bin 245 liralık açlıksınırının altında. Yılbaşından buyana en düşük aylığa yüzde 114,diğerlerine yüzde 30 zam verildi.

(Aziz Çelik)

Bu durumu değerlendiren Prof.Dr. Aziz Çelik, düzenlemeninbir zam olmadığını, kanuna görezam yapılmadığını ve farkınHazine tarafından tamamlandığını belirterek şunları söyledi:“Emeklinin hak kazandığı kökaylık Hazine tarafından 7 bin 500’etamamlanacak. Emeklinin asılmaaşı aylık 7 bin 500 TL’yi geçenekadar artmayacak.”

"HERKESE ZAM YAPILSIN"

Türkiye Emekliler Derneği(TÜED) Başkanı Kazım Ergün iseönceki gün görüştükleri ÇalışmaBakanı Vedat Bilgin’den en düşükaylığın asgari ücret düzeyindeartmasını talep ettiklerini ancakkarşılanmadığını söyledi.

(Kazım Ergün)

Ergün,benzer bir artışın diğer emekliaylıklarına da yapılması gerektiğinibelirterek, şunları söyledi: “Burada bir eşitsizlik oldu. Endüşük aylık arttıysa üsttekilerde artmalı. Konu kanunlaşmadıhenüz düzeltilmesini bekliyoruz.Bakan beye toplantıda bayramikramiyelerinin azlığından, intibakyasasından da söz ettik. İnşallah butalepler de yerine getirilir.”

(Cengiz Yavuz)

Emekli-Sen Başkanı Cengiz Yavuzseçim öncesi rüşvet gibi dağıtılanbu zamların emeklileri böldüğünüsöyledi. Emekliler arasındakiprim gün ve prime esas kazançfarklarının eritildiğini belirtenYavuz, “Bu durum sosyal güvenliksistemine güvensizlik doğuruyor.Bir süre sonra bu adaletsizlikkayıtdışı çalışmayı artıracak.Çalıştığım süre içinde ödediğimprimin karşılığını alamayacaksamneden prim ödeyeyim diyeceklerinsanlar” diye konuştu.


Editor : Şerif SENCER
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TEKNOLOJİ TÜMÜ
Discord'a Erişim Engeli Getirildi
Discord'a Erişim Engeli Getirildi

Son günlerin ana gündem konusu olan iletişim platformu Discord'a geçtiğimiz dakikalarda alınan kararla erişim engeli getirildi.

ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
Türkiye'de En Önemli Gündem Maddesi Sizce Hangisi?
NAMAZ VAKİTLERİ
Gazete Manşetleri
Yol Durumu