USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Teknoloji

En Çok Kullanılan İşletim Sistemleri [Güncel]

Statcounter, PC ekosisteminde en çok kullanılan işletim sistemlerini araştırdı. Yapılan araştırma, çok da şaşırtmayan sonuçlar ortaya koydu. İşte detaylar...

En Çok Kullanılan İşletim Sistemleri [Güncel]
28-08-2024 09:03
Google News

Pazar ÖZETİ| araştırma şirketi Statcounter, PC'ler için geliştirilen işletim sistemleriyle ilgili bir araştırma yaptı. Yapılan araştırma, Temmuz 2024 itibarıyla dünyanın en popüler işletim sistemlerinin hangileri olduğunu gözler önüne serdi. Tahmin edebileceğiniz üzere Windows, bu sektörün parlayan yıldızıydı.

Küresel çapta yapılan araştırmaya göre kullanıcıların en çok tercih ettikleri işletim sistemleri, Windows sürümleriydi. Bu işletim sistemini sırasıyla macOS, Linux ve Chrome OS takip etti. İşletim sistemi bilinmeyen bilgisayarların oranı da oldukça yüksekti.

İşte en popüler işletim sistemleri:

en popüler işletim sistemleri

İşletim SistemiKullanım Yüzdesi
WindowsYüzde 72,1
macOSYüzde 14,92
BilinmeyenYüzde 7,13
LinuxYüzde 4,44
Chrome OSYüzde 1,41

Linux, internet dünyasında sıklıkla söz edilen işletim sistemlerinden bir tanesi. Bazı tüketiciler, Linux'ı eşi benzeri görülmemiş şekilde savunurlar. Ancak veriler, bunun gerçekte bir karşılığının olmadığını gözler önüne seriyor.


Editor : Şerif SENCER
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TEKNOLOJİ TÜMÜ
Meta, Snap ve TikTok’tan Zararlı İçeriklere Karşı Ortak Adım
Meta, Snap ve TikTok’tan Zararlı İçeriklere Karşı Ortak Adım

Meta, Snap ve TikTok, zararlı içeriklerle mücadele için "Thrive" programını başlattı. Bu iş birliği, ihlal edici içeriklerin hızlıca kaldırılmasını hedefliyor.

ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
Türkiye'de En Önemli Gündem Maddesi Sizce Hangisi?
NAMAZ VAKİTLERİ
Gazete Manşetleri
Yol Durumu