USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Teknoloji

Elon Musk Tesla Robotaksinin Yeni Tanıtım Tarihini Açıkladı

Elon Musk, ağustostan ileri bir tarihe ertelenen robotaksi tanıtımının ne zaman gerçekleştirileceğini açıkladı. Ayrıca Dojo isimli süper bilgisayarıyla NVIDIA'yla rekabet edebileceklerini de belirtti.

Elon Musk Tesla Robotaksinin Yeni Tanıtım Tarihini Açıkladı
24-07-2024 10:33
Google News

Tesla, ÖZETİ| dün büyük merakla beklenen kazanç duyurusunda yılın ikinci çeyreğine dair mali verilerini yayımlamıştı. Verilerde şirketin kârının yıllık oranda önemli oranda düştüğü görülmüştü. Tabii ki her çeyrek olduğu gibi bu çeyrekte de yatırımcılarla şirketin planları paylaşıldı.

Elon Musk, bugün büyük merakla beklenen robotaksinin yeni çıkış tarihini bizlerle buluşturdu. Otomobilin tanıtımı, normalde 8 Ağustos’ta gerçekleştirilecekti. Ancak Musk, birkaç hafta önce aracın ön kısmında “önemli bir tasarım değişikliği” yapmalarından dolayı daha ileri bir tarihe ertelendiği belirtmişti.

Robotaksi, 10 Ekim’de tanıtılacak

Elon Musk’ın kazanç duyurusunda yaptığı açıklamaya göre robotaksinin yeni tanıtım tarihi 10 Ekim 2024 olacak. Bir değişiklik olmazsa şirketin 5 yıl önce duyurduğu otomobille nihayet tanışma fırsatı bulacağız. 10 Ekim günü robotaksiye ek olarak başka şeylerin de gösterileceği belirtilmiş ancak ne olduklarına dair bir detay yok.

Milyarder girişimci, toplantıda etkinliği birkaç ay ertelemenin robotaksiyi iyileştirmelerine olanak tanıdığını ve aynı zamanda birkaç tane yeni ürünü göstermelerini sağladığını belirtti.

Tesla’nın robotaksisinin, kendi kendine gidebilen otonom bir araç olarak karşımıza çıkması bekleniyor. Nasıl bir tasarıma sahip olacağını bilmiyoruz ancak geleneksel araçlardan farklı olabileceğini tahmin etmek mümkün. Şirketin birkaç ay önce robotakside kullanılacak uygulamasını da görmüştük. Uygulama, AirBnb ve Uber birleşimi gibi bir işleve sahipti.


Editor : Şerif SENCER
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TEKNOLOJİ TÜMÜ
Si̇ber güvenli̇ği̇n yol hari̇tasi: Yerli̇ ve mi̇lli̇ teknoloji̇
Si̇ber güvenli̇ği̇n yol hari̇tasi: Yerli̇ ve mi̇lli̇ teknoloji̇

Bakan Uraloğlu, Türkiye’nin siber güvenlik alanında vizyon belgesi olan Ulusal Siber Güvenlik Stratejisi ve Eylem Planı’nın Resmi Gazete’de yayımlandığını duyurarak, 18 ulusal siber güvenlik hedefi belirlediklerini kaydetti.

ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
Türkiye'de En Önemli Gündem Maddesi Sizce Hangisi?
NAMAZ VAKİTLERİ
Gazete Manşetleri
Yol Durumu