USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Teknoloji

Elon Musk'tan X'te "Tesla, xAI'a Yatırım Yapsın mı" Anketi

Elon Musk, X'te ilginç bir anket başlattı. Musk, Tesla'nın kendi yapay zekâ şirketi xAI'a 5 milyar dolar yatırım yapıp yapmaması gerektiğini kullanıcılara sordu.

Elon Musk'tan X'te
24-07-2024 18:37
Google News

Teknoloji ÖZETİ| dünyasında yapay zekâ yarışı hız kesmeden devam ederken dünyanın en zengin insanı Elon Musk’tan da bu tarz bir hamle geldiğini görmüştük. Musk, geçen yıl “xAI” ismini verdiği yapay zekâ şirketi kurmuştu. Hatta bu kapsamda şirketin sohbet botu “Grok”, X’e entegre edilmişti.

Elon Musk, xAI’ı büyütmek için hamleler yapıyordu. Mayıs ayında 6 milyar dolarlık yatırım aldığını görmüştük. Şimdi ise şirkete yatırım konusunda yeni bir gelişme yaşandı.

Elon Musk, X’te Tesla’nın xAI’a yatırım yapıp yapmaması hakkında anket başlattı

Musk, X üzerinden xAI’a yönelik ilginç bir anket paylaştı. Bu ankette, yine kendine ait olan elektrikli otomobil devi Tesla’nın yapay zekâ şirketine 5 milyar dolarlık yatırım yapıp yapmaması gerektiğini kullanıcılara sordu.

Böyle bir durumda xAI’ın değerlemesinin birkaç güvenilir dış yatırımcı tarafından belirleneceğini de ifade etti. Ayrıca yönetim kurulundan onay ve hissedarlardan oy gerekeceğini de ekledi. Yani sadece durumu test etmek için bu tarz bir anket yapmış.

Anket sonuçlarına baktığımızda bu haberin yazıldığı an itibarıyla 574.744 oy kullanıldığını görüyoruz. Katılanlardan %68,7’si, Tesla’nın yatırım yapması gerektiğini belirtirken %31,3’ü yapmamasını söylemiş. Anket, bu gece 03.30 civarlarında sona erecek. Gidişat, insanların yatırıma olumlu baktığı yönünde.


Editor : Şerif SENCER
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TEKNOLOJİ TÜMÜ
Android Telefonları Hedef Alan Yeni Kötü Amaçlı Yazılım
Android Telefonları Hedef Alan Yeni Kötü Amaçlı Yazılım

Android telefon sahiplerini hedef alan yeni bir kötü amaçlı yazılım tespit edildi. Bu kötü amaçlı yazılım, telefondaki görüntülerde bulunan metinleri analiz ediyor.

ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
Türkiye'de En Önemli Gündem Maddesi Sizce Hangisi?
NAMAZ VAKİTLERİ
Gazete Manşetleri
Yol Durumu