USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Teknoloji

Elon Musk şok! SpaceX Falcon 9 roketi uzayda arızalandı!

SpaceX Falcon 9 roketi, son Starlink fırlatmasında arıza yaşadı. Elon Musk, uyduların hedeflenen yörüngeye ulaşamadığını söyledi.

Elon Musk şok! SpaceX Falcon 9 roketi uzayda arızalandı!
12-07-2024 22:22
Google News

SpaceX ÖZETİ| Falcon 9 roketi ikinci deneme aşamasında uzayda arıza yaptı. Canlı yayın sırasında roket üzerinde alışılmadık bir buz birikimi gözlemlendi. Yayın sona erdikten sonra, şirket roketin görev profilini yerine getiremediğini doğruladı.

SpaceX Falcon 9 arızası sonrasında Starlink uyduları yörüngeye ulaşamadı

SpaceX CEO'su Elon Musk, motorun yörüngede RUD yaşadığını belirtti. SpaceX, Starlink uydularını görev profiline uygun hale getirmeye çalışsa da, uzay araçlarının hedeflenen yörüngelerine ulaşmasının olası olmadığını vurguladı.

SpaceX Falcon 9

Falcon 9, dün gece Doğu saatiyle geç saatlerde Kaliforniya'daki Vandenberg Üssü'nden 20 Starlink uydusu ile beraber fırlatıldı. SpaceX, Starlink ağını geliştirmeye ve kapsama alanını genişletmek için bu çalışmaları sürdürüyor. Aynı zamanda kullanıcıların telefonları aracılığıyla doğrudan uydularla iletişim kurmasını sağlamak için telekomünikasyon taşıyıcılarıyla da iş birliği yapıyor.

Elon Musk, Starship testlerinin beşincisi için tarih verdi!

Elon Musk, Starship testlerinin beşincisi için tarih verdi!

Elon Musk, Starship mega roketinin testlerinin beşincisinin ne zaman yapılmasının planlandığını duyurdu. İşte detaylar!

Fırlatma standart bir test olarak uygulanıyordu. Falcon 9 havalanıp SpaceX'in 2024'teki 70. fırlatmasını tamamlamak için SpaceX'in insansız hava aracı gemisine indi. Fakat görevin ikinci yarısında testler istenilen şekilde gitmedi.

Test sırasında SpaceX Merlin vakum motorunu irtifayı yükseltmek için birkaç kez ateşlemesi gerekti. Ateşleme sonrasında kalkıştan yaklaşık sekiz dakika sonra ikinci aşamada alışılmadık miktarda rokette buz birikimi gözlemlendi.

Fırlatma canlı yayını sona erdikten yaklaşık iki saat sonra, SpaceX'in Elon Musk'ı, ikinci aşamanın görev sırasında bir RUD yaşadığını paylaşarak süreci paylaştı. Musk, Starlink uydularının dağıtıldığını ancak irtifalarının başarılı bir görev için çok düşük olabileceğini belirtti. Problem sonrasında SpaceX, Starlink uydularını istediği yörüngelerden daha düşük bir irtifaya yerleştirdi.

Musk, SpaceX'in verileri incelediğini ve önümüzdeki saatlerde daha fazla ayrıntı öğreneceklerini söyledi. Yaklaşık bir saat sonra Elon Musk, SpaceX ikinci aşama motorunun ikinci yanmayı tamamlamadığını doğruladı. Bu durm Starlink uydularının hedeflenenden daha düşük bir yörüngeye dağıtılmasına neden oldu. Test sonrasında SpaceX, şu ana kadar beş uyduyla iletişim kurduğunu ve bu uyduları iyon iticileri kullanarak yörüngeye yükseltmeye çalıştığını açıkladı.

elon muskspacex
Editor : Şerif SENCER
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TEKNOLOJİ TÜMÜ
Geri çağırdığı 1,5 milyon araç, BMW'nin başına dert açtı!
Geri çağırdığı 1,5 milyon araç, BMW'nin başına dert açtı!

Araçlardaki fren sistemi arızası nedeniyle büyük çaplı geri çağırma yaşayan BMW, yıllık kar tahminlerini düşürdü.

ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
Türkiye'de En Önemli Gündem Maddesi Sizce Hangisi?
NAMAZ VAKİTLERİ
Gazete Manşetleri
Yol Durumu