USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Teknoloji

Elon Musk: Model 3'ün Yarı Fiyatına Elektrikli Araba Geliyor

Elon Musk, Tesla'nın yeni bir elektrikli araba platformu üzerinde çalıştığını açıkladı. Bu yeni platform, Model 3 ve Model Y'nin yarı fiyatına elektrikli araba üretilmesini sağlayacak.

Elon Musk: Model 3'ün Yarı Fiyatına Elektrikli Araba Geliyor
20-10-2022 17:29
Google News

Geçtiğimiz ÖZETİ| saatlerde sizlerle paylaştığımız bir haberimizde, elektrikli otomobil devi Tesla'nın üçüncü çeyrek mali durum raporunu yayınladığından bahsetmiştik. Ayrıca şirketin yaptığı açıklamalarda konferans görüşmesine katılan Elon Musk'ın "Apple'ı ikiye katlayabiliriz." şeklindeki çıkışını da aktarmıştık. Şimdiyse Elon Musk'ın doğrudan elektrikli otomobillerle ilgili planlarından bahsedeceğiz.

Elon Musk, Tesla'nın uygun maliyetli elektrikli otomobiller üreteceğine zaten inanıyordu. Özellikle de Model 3, bu inancın doğru olduğunun açık bir göstergesiydi. Zira otonom sürüş gibi yepyeni teknolojilerle donatılan Model 3, içten yanmalı motorlara sahip otomobillerle fiyat noktasında rekabet edebiliyordu. Bugün yapılan açıklamalar ise Tesla'nın gözünün daha da yükseklerde olduğunu gözler önüne seriyor.

Tesla, Model 3 ve Model Y'nin yarı fiyatına araba üretecek!

Tesla

Elon Musk tarafından yapılan açıklamalara göre Tesla mühendisleri, yeni nesil bir elektrikli otomobil platformu üzerinde çalışmalarını sürdürüyor. Bu platform ile ilgili ser verip sır vermeyen milyarder iş insanı, "Üzerinde çalıştığımız şey, muhtemelen 3 ve Y platformunun maliyetinin yaklaşık yarısı kadar olacak olan yeni nesil platform." ifadelerini kullandı. 


Editor : Şerif SENCER
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TEKNOLOJİ TÜMÜ
Tesla Cybertruck'a
Tesla Cybertruck'a "Gözetimli Tam Otonom Sürüş" Özelliği

Tesla'nın bu ayın sonunda geleceğini söylediği otonom sürüş özelliği Cybertruck'lara geldi.

ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
Türkiye'de En Önemli Gündem Maddesi Sizce Hangisi?
NAMAZ VAKİTLERİ
Gazete Manşetleri
Yol Durumu