USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Teknoloji

Elon Musk, Mars'a kafayı taktı: 1000 trilyon dolar lazım!

Elon Musk, Mars'ta kendi kendine yeten bir şehir kurma hedefi için gereken kaynaklar hakkında konuştu. İşte detaylar...

Elon Musk, Mars'a kafayı taktı: 1000 trilyon dolar lazım!
15-10-2024 21:22
Google News

Elon ÖZETİ| Musk’ın Mars’ı kolonileştirme vizyonu zaman zaman heyecan verici olmuştur. Ancak, bu vizyonu gerçeğe dönüştürmek için gereken maliyet ve teknoloji göz önüne alındığında, işin ne kadar zor olduğu da ortada. Son yaptığı açıklamalarda Musk, Mars’ta kendi kendine yeten bir şehir kurabilmek için devasa bir ilerleme kaydedilmesi gerektiğini vurguladı. İşte detaylar…

Elon Musk: “Mars'a 1 milyon tonluk tesis malzemesi taşımamız gerekiyor!”

Musk’a göre, mevcut roket teknolojisiyle Mars’a gerekli olan tüm ekipman ve malzemeyi taşımak, 1000 trilyon dolara mal olacak. Bu, bugünkü dünya ekonomisi için astronomik bir rakam. Ancak Musk, bunun bir çözümü olduğunu düşünüyor: Roket teknolojisinin 1000 kat daha geliştirilmesi.

Eğer bu sağlanabilirse, Mars’a yerleşmek için gereken maliyetin yaklaşık 1 trilyon dolara düşeceğini söylüyor. 1000 kat gelişme kulağa imkansız gibi gelebilir, falat Musk’a göre, teknolojik ilerlemeler ve maliyet düşürme stratejileriyle mümkün.

Belli ki uzayda yalnız değiliz! Mars'ta devasa okyanus bulundu

Belli ki uzayda yalnız değiliz! Mars'ta devasa okyanus bulundu

Kızıl gezegenin bizden sakladığı bir sır daha açığa çıktı. Mars, derinlerde bir okyanus saklıyor ve burada yaşam olabilir.

SpaceX’in şu anda üzerinde çalıştığı Starship projesi de tam da bu hedefe odaklanmış durumda. Çünkü Starship, bir gün bu hayali gerçekleştirebilmek için büyük miktarda yükü uzaya taşıma kapasitesine sahip bir roket sistemi olarak tasarlandı.

Zaten, son zamanlarda gerçekleştirilen başarılı testler de, SpaceX’in bu hedefe adım adım yaklaştığını gösteriyor. Musk ayrıca, Mars’a yerleşmenin sadece insanlık için yeni bir yuva yaratmak olmadığını, yaşamın gezegenler arası yayılmasını sağlamak ve insan türünü koruma altına almak olduğunu belirtiyor.

Birçok kişiye göre, Dünya’nın gelecekteki olası felaketlerine karşı bir sigorta niteliği taşıyan bu vizyon, Musk için hayati bir önem taşıyor. Roket teknolojisinde yapılacak olan ilerlemeler, Mars’ta sürdürülebilir bir şehir kurma hayalini gerçeğe dönüştürmenin kapılarını aralayabilir.

Read this news article in English2020 mars görevielon musk
Editor : Şerif SENCER
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TEKNOLOJİ TÜMÜ
New York'ta Neden 870 Kişilik Bir Yüzen Hapishane Var?
New York'ta Neden 870 Kişilik Bir Yüzen Hapishane Var?

New York'un Bronx bölgesinde demirli 870 kişilik bir yüzen hapishane olduğunu duymak, kulağa oldukça sıra dışı gelebilir. Peki, neden dünyanın en ünlü şehirlerinden birinde devasa bir hapishane gemisi bulunuyor? Gelin anlatalım.

ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
Türkiye'de En Önemli Gündem Maddesi Sizce Hangisi?
NAMAZ VAKİTLERİ
Gazete Manşetleri
Yol Durumu