USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Teknoloji

Elektrikli otomobillere şarj sınırı! Artık istasyonlar işgal edilemeyecek

Elektrikli otomobiller için beklenen düzenleme şarj ağı Electrify America'dan geldi. Artık elektrikli otomobiller saatlerce şarj edilmeyecek.

Elektrikli otomobillere şarj sınırı! Artık istasyonlar işgal edilemeyecek
12-08-2024 12:37
Google News

Şarj ÖZETİ| canavarlarını önlemek için ABD'de elektrikli otomobillere şarj sınırı geliyor. ABD'nin elektrikli otomobil şarj ağı Electrify America mağduriyetlerin önüne geçmek için hem şarj süresini hem de şarj yüzdesini sınırlamaya hazırlanıyor.

Artık elektrikli otomobiller yüzde 85'den fazla şarj edilmeyecek!

Geçtiğimiz günlerde sizlerle paylaştığımız haberde elektrikli otomobil şarj ünitelerinin yüzde 20'den fazlasının bazı kullanım hataları nedeniyle çalışamadığını belirtmiştik. (Eğer haberin detaylarına bakmak isterseniz buradaki bağlantıyı kullanabilirsiniz.) Şimdi bu soruna çözüm ABD'nin ünlü otomobil şarj ağı Electrify America'dan geliyor.

Bildiğiniz üzere kullanıcıların birçoğu aracını tam şarja ulaştırmadan istasyondan ayrılmıyor. Piller de yapısı gereği yüzde 80-85 bandından sonra oldukça uzun sürede şarj oluyor. Bu durum şarj sırasında bekleyen kişi sayısını artırırken, birçok kişinin aracını şarj edememesine de yol açıyor. Zaten bağlantı sorunu, ödeme sorunu, istasyon rezerve sorunu nedeniyle elektrikli otomobil kullanmak zulüm haline gelirken, pil canavarları bu duruma tuz biber oluyor.

Elektrikli otomobiller hâlâ şarj istasyonu sorunu yaşıyor!

Elektrikli otomobiller hâlâ şarj istasyonu sorunu yaşıyor!

ABD'de 20 bin elektrikli araç şarj istasyonunun analizi yayınlandı. Verilere bakılırsa elektrikli araçlar hala büyük sorunlar taşıyor.

Electrify America, bu sorunun çözümü için ülkedeki en popüler şarj istasyonlarına şarj sınırı getiriyor. Artık Kaliforniya'da araçlarını şarja takan kullanıcılar araçlarını yüzde 85'den fazla şarj edemeyecek. Sistem belirtilen şarj oranına ulaştığında elektriği kesecek. Eğer aracını şarj eden kullanıcı aracı yüzde 85 şarja ulaştığı taktirde, şarj cihazını sökmezse, istasyonun boşta bıraktığı için geçen her dakikaya 40 sent ücret ödeyecek.

Şimdilik ABD'nin bir eyaletinde uygulanan bu çözüm aslına bakacak olursak tüm dünyanın ihtiyacı. Sırf dolum süresi ve menzil sorunları nedeniyle düşen elektrikli otomobil satışına, istasyon üreticisinden gelen bu çözüm bile büyük oranda fayda sağlayabilir. Aracını tam şarj etmek isteyenlerin halka açık istasyonları işgal etmemesini öneren Electrify America, gerek şarj sınırı, gerek istasyon boşta kalma ücreti ile kullanıcılarına ilaç gibi çözüm buldu diyebiliriz. Sizler ABD'de uygulanan bu yeni çözümü nasıl buldunuz?


Editor : Şerif SENCER
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TEKNOLOJİ TÜMÜ
Geri çağırdığı 1,5 milyon araç, BMW'nin başına dert açtı!
Geri çağırdığı 1,5 milyon araç, BMW'nin başına dert açtı!

Araçlardaki fren sistemi arızası nedeniyle büyük çaplı geri çağırma yaşayan BMW, yıllık kar tahminlerini düşürdü.

ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
Türkiye'de En Önemli Gündem Maddesi Sizce Hangisi?
NAMAZ VAKİTLERİ
Gazete Manşetleri
Yol Durumu