USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Elden kira ödeme dönemi resmen sona erdi karar Resmi Gazete'de yayımlandı

Hazine ve Maliye Bakanlığı, Gelir Vergisi Genel Tebliği kararı ile konut yada iş yerini kiraya veren mülk sahiplerinin kira ödemelerini banka, PTT veya özel finans kurumları aracılığıyla tahsil etmelerini zorunlu hale getirdi. Söz konusu karar Resmî Gazete’de yayımlandı.

Elden kira ödeme dönemi resmen sona erdi karar Resmi Gazete'de yayımlandı
17-10-2024 07:57
Google News
Hazine ÖZETİ| ve Maliye Bakanlığı, Gelir Vergisi Genel Tebliği kararı ile konut yada iş yerini kiraya veren mülk sahiplerinin kira ödemelerini banka, PTT veya özel finans kurumları aracılığıyla tahsil etmelerini zorunlu hale getirdi. Söz konusu karar Resmî Gazete’de yayımlandı.Abone ol

Bu kapsamda, gelir ve kurumlar vergisi mükellefleriyle herhangi mükellefiyet kaydı bulunmayanların gerçekleştirdikleri iş yeri ve konut kiralama işlemlerine ilişkin yapılacak tahsilat ve ödemeler, bankalar veya PTT aracılığıyla yapılacak.

Yeni karara göre elden kira almaya devam eden mülk sahipleri ve kiracılara cezai işlem uygulanabilecek.

Buna göre, kira bedelini banka aracılığıyla tahsil etmeyen ev sahiplerine ve kiracılara her bir işlem ayrı olmak üzere kira bedelinin yüzde 10'u kadar cezai işlem uygulanacak.

Karar Resmi Gazete'de yayımlandı ayrıntıları okumak için tıklayın


Editor : Şerif SENCER
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TEKNOLOJİ TÜMÜ
Beynimiz Acıyı Hissedemiyorsa Başımız Nasıl Ağrıyor?
Beynimiz Acıyı Hissedemiyorsa Başımız Nasıl Ağrıyor?

Acıyı, nosiseptör adı verilen sinir lifleri sayesinde hissedebiliyoruz ancak beynimizde bu liflerden yok. Şimdi bunu okuyunca "iyi de bunlardan beynimizde yoksa, başımız nasıl ağrıyor" gibisinden bir düşünceye kapıldıysanız doğru yerdesiniz. Çünkü bu yazımızda bu soruya ceva

ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
Türkiye'de En Önemli Gündem Maddesi Sizce Hangisi?
NAMAZ VAKİTLERİ
Gazete Manşetleri
Yol Durumu