USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Politika

Ekrem İmamoğlu'nun diplomasındaki iddiayla ilgili YÖK yetkilisi, topu üniversiteye attı

Ekrem İmamoğlu'nun özel üniversiteden İstanbul Üniversitesi'ne yasal olmaya biçimde yatay geçiş yaptığı iddiasıyla ilgili YÖK yetkilisi, o konuda her hangi bir bilgiye sahip olmadıklarını, dosyanın üniversitede olduğunu söyledi.

Ekrem İmamoğlu'nun diplomasındaki iddiayla ilgili YÖK yetkilisi, topu üniversiteye attı
30-09-2024 09:08
Google News
Ekrem ÖZETİ| İmamoğlu'nun özel üniversiteden İstanbul Üniversitesi'ne yasal olmaya biçimde yatay geçiş yaptığı iddiasıyla ilgili YÖK yetkilisi, o konuda her hangi bir bilgiye sahip olmadıklarını, dosyanın üniversitede olduğunu söyledi.Abone ol

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Ekrem İmamoğlu'nun diploması tartışma konusu olmaya devam ediyor.

İmamoğlu'nun Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde (KKTC) bulunan Girne Amerikan Üniversitesi'nden 1991 yılında mevzuata aykırı biçimde İstanbul Üniversitesi'ne yatay geçiş yaptığı ve Kemal Alemdaroğlu'nun yardımcı olduğu iddiaları ortaya atıldı.

Yatay geçişe ilişkin ne YÖK'ten ne de İstanbul Üniversitesi'nden resmi açıklama gelmemesi kafaları karıştırdı. 

"Bilgiye sahip değiliz"

Sözcü yazarı Saygı Öztürk, konu hakkında YÖK yetkilisinin açıklamalarını köşe yazısına taşıdı: 

"Bu konuda haber ve yorumlar eksik olmuyor. Doğrusunun ne olduğunu öğrenmek için Yükseköğretim Kurulu (YÖK) yetkililerine sordum. O konuda her hangi bir bilgiye sahip olmadıklarını, İmamoğlu’nun özlük dosyasının da, diğer tüm öğrenciler gibi kendi fakültesinde bulunduğunu söylediler."

Alemdaroğlu iddiayı reddetti

İmamoğlu’nun, yatay geçişinde babasının yakından tanıdığı Prof. Dr. Kemal Alemdaroğlu’nun desteğinin olduğu iddialarına ilişkin Alemdaroğlu ile görüşen Öztürk, onun açıklamalarına da yer verdi:

"Benim 1990 yılında hiçbir idari görevim olmadığı gibi Anabilim Dalı Başkanı da değilim. Ayrıca o günün Rektörü Prof. Dr. Cem’i Demiroğlu’na karşı muhalif olarak davranıyorum. Bu nedenle de üniversitede yatay geçişte kesinlikle etkili olmam söz konusu olamaz."


Editor : Şerif SENCER
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TEKNOLOJİ TÜMÜ
X'in Değeri Yüzde 80 Düştü
X'in Değeri Yüzde 80 Düştü

X'in yatırımcıları arasında yer alan Fidelity, yatırımın değerleme miktarını düşürdü. Bu karar, platformun Elon Musk yönetimine geçtikten sonra yüzde 80 civarı değer kaybettiği anlamına geliyor.

ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
Türkiye'de En Önemli Gündem Maddesi Sizce Hangisi?
NAMAZ VAKİTLERİ
Gazete Manşetleri
Yol Durumu