USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Ekmek Üreticileri Sendikası Başkanı Cihan Kolivar için istenen ceza belli oldu

Ekmek aptal toplumların temel gıda maddesidir diyen Ekmek Üreticileri Sendikası Başkanı Cihan Kolivar için 3 farklı suçtan toplam 9 yıl 1 aya kadar hapsi istendi.

Ekmek Üreticileri Sendikası Başkanı Cihan Kolivar için istenen ceza belli oldu
15-12-2022 22:32
Google News

Ekmek ÖZETİ| Üreticileri Sendikası Başkanı Cihan Kolivar hakkında, katıldığı bir televizyon programındaki açıklamaları nedeniyle, ''Halkın bir kesimini sosyal sınıf farklılığına dayanarak alenen aşağılama'', ''Cumhurbaşkanı'na hakaret'', ''Türk milletini alenen aşağılama'' suçlarından 9 yıl 1 aya kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.

Kolivar hakkındaki yargılama, İstanbul 17. Asliye Ceza Mahkemesi'nde, 7 Nisan'da başlayacak.

NE OLMUŞTU?

Ekmek Üreticileri Sendikası Başkanı Cihan Kolivar, katıldığı bir televizyon programında "Ekmek aptal toplumların temel gıda maddesidir. Bizim toplum ekmek ile doyduğu için böyle 20 senedir başında yöneticiler duruyor'' demişti.

Kolivar hakkında Türk Ceza Kanunu'nun 301/1. maddesi uyarınca "Türk milletini, Türkiye Cumhuriyeti devletini, Türkiye Büyük Millet Meclisi'ni, Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti'ni ve devletin yargı organlarını alenen aşağılamak" suçundan resen soruşturma başlatılan Kolivar, polis tarafından gözaltına alınmıştı.

Adliyeye çıkarılan Kolivar, sorgulandığı nöbetçi Cumhuriyet Savcısı tarafından sevk edildiği hakimlik tarafından tutuklanmıştı.


Editor : Şerif SENCER
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TEKNOLOJİ TÜMÜ
Kredi Kartlarındaki Küçük Çip Ne İşe Yarıyor?
Kredi Kartlarındaki Küçük Çip Ne İşe Yarıyor?

Kredi ve banka kartlarının üzerinde yer alan çipler sayesinde artık daha güvende hissediyoruz. Kullanıyor, fakat ne anlama geldiğini bilmiyoruz.

ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
Türkiye'de En Önemli Gündem Maddesi Sizce Hangisi?
NAMAZ VAKİTLERİ
Gazete Manşetleri
Yol Durumu