USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Teknoloji

EGM, Deprem Hakkında Provokatif Paylaşımların Peşine Düştü

Emniyet Genel Müdürlüğü'nün sosyal medyadaki deprem operasyonu devam ediyor. Yapılan açıklamaya göre 18 kişi gözaltına alındı, 5 kişi ise tutuklandı.

EGM, Deprem Hakkında Provokatif Paylaşımların Peşine Düştü
08-02-2023 17:29
Google News

Pazartesi ÖZETİ| günü yaşadığımız çifte deprem, hayatımızı büyük ölçüde etkiledi. Ancak bu durumu bile fırsata çevirmeye çalışanlar vardı. Depremin gerçekleştiği ilk günden bu yana özellikle de sosyal medyada yardımsever ve bilgilendirici paylaşımların yanı sıra dezenformatif ve yanıltıcı bilgiler içeren paylaşımlar da görülmüştü. Emniyet Genel Müdürlüğü, söz konusu paylaşımları yapanların peşine düştüğünü açıklamıştı.

Gelen son haberler, Emniyet Genel Müdürlüğü'nün bu konudaki çalışmalarının devam ettiğini gözler önüne seriyor. Zira yapılan son açıklamaya göre depreme ilişkin provokatif paylaşım yaptığı ifade edilen 202 hesabın yöneticisi tespit edildi

5 kişi tutuklandı!

"Sosyal medya platformlarında depreme ilişkin provokatif paylaşımlarda bulunan 202 hesap yöneticisi tespit edildi. 18 şahıs gözaltına alındı, 5'i tutuklandı. Yardımsever vatandaşlarımızı suistimal etmek isteyen internet sitelerinin kapatılması sağlandı."

Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamalar, sosyal medyadaki paylaşımların titizlikle incelendiğinin açık bir göstergesi. Ancak olay sadece provokatif paylaşımlardan ibaret değil. Kolluk kuvvetleri, yardım bahanesiyle vatandaşların iyi niyetini sömürmeye çalışan dolandırıcılar için de harekete geçildiğini duyurdu.


Editor : Şerif SENCER
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TEKNOLOJİ TÜMÜ
Google, tablet kullanıcılarını unutmadı! İşte yenilik
Google, tablet kullanıcılarını unutmadı! İşte yenilik

Google, Android tabletlerdeki görev çubuğu bir değişikliği test ediyor. Peki bu güncelleme ne getirecek? İşte ayrıntılar...

ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
Türkiye'de En Önemli Gündem Maddesi Sizce Hangisi?
NAMAZ VAKİTLERİ
Gazete Manşetleri
Yol Durumu