USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BÄ°ST 0.000
Ekonomi

Efor Çay’da talep toplama bugün başlıyor

Türkiye’nin çay ihtiyacının yaklaşık yüzde 10’unu karşılayan Efor Çay halka arz oluyor. Åžirket, 26-27-28 Haziran'da talep toplayacak.

Efor Çay’da talep toplama bugün başlıyor
26-06-2024 10:52
Google News

Trabzon ÖZETÄ°| ve Artvin-2 tesislerinde yaÅŸ çay iÅŸleme; Trabzon, Tuzla ve Artvin-1 tesislerinde paketleme olmak üzere toplam 49.000 m2’lik dört tesisiyle Türkiye’nin çay ihtiyacının yaklaşık yüzde 10’unu karşılayan Efor Çay, halka arz için talep toplamaya bugün baÅŸlıyor.

Türkiye’nin en büyük çay üreticileri arasında yer alan Efor Çay, pay başına 14,50 TL sabit fiyatla 26-27-28 Haziran 2024 tarihlerinde “EFORC” koduyla talep toplayacak.

Halka arz, Halk Yatırım ve Ä°ntegral Yatırım konsorsiyum liderliÄŸinde olacak. Halka arzda 90 milyon TL nominal deÄŸerli 90.000.000 adet B grubu paylar satılacak olup bunun 63 milyon TL nominal deÄŸerli kısmı sermaye artırımı, 27 milyon TL nominal deÄŸerli kısmı ortak satışı yoluyla yapılacaktır. 90 milyon nominal deÄŸerli payların satışında, % 75’i yurt içi bireysel yatırımcıya, % 25’i ise yurt içi kurumsal yatırımcıya tahsis edilecektir. Halka arzın 1.305.000.000 TL büyüklükte olması hedeflenirken, halka açıklık oranının ise % 24,8 olarak gerçekleÅŸmesi öngörülüyor.

KAPASÄ°TE ARTIÅžI VE SÃœRDÃœRÃœLEBÄ°LÄ°RLÄ°K HEDEFÄ°

Halka arza iliÅŸkin olarak açıklamalarda bulunan Efor Çay Yönetim Kurulu BaÅŸkanı Ä°brahim AkkuÅŸ, yeni yatırımlarla büyümeyi, iÅŸletme sermayemizi güçlendirmeyi, halka arz ile birlikte Efor Çay’ın üretim kapasitesini artırmayı, sürdürülebilirlik hedefleri doÄŸrultusunda yeÅŸil enerji kullanmayı hedeflediklerini anlattı. AkkuÅŸ, “Kurumsal, halka açık bir marka olarak büyümemize devam etmek istiyoruz. 2005 yılında paketleme tesisiyle baÅŸlayan çay yolcuÄŸumuzda, bugün Türkiye’nin en büyük çay üreticilerinden biri ve Ä°SO Türkiye’nin Ä°kinci 500 Büyük Sanayi KuruluÅŸu listesinde yer alan markası haline geldik. Ãœlkemizdeki yıllık çay satışlarının yüzde 10'unu karşılıyoruz. Liderlik hedefimizle ve yenilikçi yaklaşımlarımızla çalışmaya devam ediyoruz. KurulduÄŸumuz günden bu yana ‘çayda kaliteden ödün vermeme’ ilkesiyle hareket ediyoruz. Topraktan bardaÄŸa kadar tüm süreci sıkı bir ÅŸekilde takip ediyoruz. Karadeniz’in aroması zengin bölgelerinden en kaliteli çay yapraklarını topluyor, toplama depolarından gıda güvenliÄŸine uygun olarak Efor Çay fabrikalarına ulaÅŸtırıyoruz. Ãœretimden paketlemeye kadar tüm aÅŸamaları titizlikle yürütüyor, 12 ay boyunca yüksek ürün kalitesinin sürekliliÄŸini saÄŸlıyoruz. Efor Çay olarak, her damak zevkine uygun, kaliteli ve yüzde yüz doÄŸal ürünler sunuyoruz. Ãœretim kapasitemizi artırarak ve portföyümüze yenilikçi ürünler ekleyecek Ar-GE çalışmalarımıza devam ediyoruz” dedi.

“KAHVE ÃœRETÄ°MÄ°NE BAÅžLAMAYI HEDEFLÄ°YORUZ”

Ä°brahim AkkuÅŸ, “Tokat Erbaa’da 30 bin metrekare alanda 15 bin metrekare kapalı alana sahip yeni tesisimizin inÅŸaat çalışmalarına baÅŸladık ve belli bir seviyeye getirdik. Yeni tesisimizde siyah çay ve bitki çaylarının yanı sıra soÄŸuk çay ve kahve üretimine baÅŸlamayı hedefliyoruz. Ãœlkemize yeni bir kahve markası kazandırmak için pazarlama çalışmalarımızı da bir yandan sürdürüyoruz. Fabrikamızın çatısında güneÅŸ enerji santrali de hayata geçireceÄŸiz. Böylece ihtiyacımız olan elektrik enerjisi ihtiyacını kendi ürettiÄŸimiz enerjiden karşılayacağız. Yeni tesisimizle üretim gücümüzü artırırken, yaklaşık 200 yeni istihdamla birlikte bölgemizin kalkınmasına da katkıda bulunacağız. Planlarımız arasında yenilenebilir enerji yatırımlarımız da bulunuyor. Malatya Arapgir’de 5.806,35 kWp ve 4.529,25 kwp olmak üzere toplam 10.335,6 kWp kurulu güce sahip iki güneÅŸ enerji santrali projesi için baÅŸvurularımızı gerçekleÅŸtirdik. Santrallerimiz için çaÄŸrı mektupları ve proje onay yazıları alınmış tesis kurulumuna baÅŸlanmıştır. Her iki santralimizi de devreye aldığımızda tesislerimizin tüm enerji ihtiyacını yenilenebilir kaynaklardan karşılamayı hedefliyoruz” diye konuÅŸtu.

2023’TE 6 MÄ°LYAR TL HASILAT

2023 yılında yaklaşık 6 milyar TL hasılat elde eden Efor Çay’ın 31.03.2024 dönemindeki hasılatı ise bir önceki yılın aynı dönemine kıyasla % 7 oranında artış göstererek 992 milyon TL’ye ulaÅŸmıştır. Yine aynı dönemde bir önceki yılın aynı dönemine göre brüt karlılıkta % 42 oranında artış gerçekleÅŸmiÅŸtir. Åžirketin toplam varlıkları; 2023 yılında 4,4 milyar TL’ye ulaşırken bir önceki yılın aynı dönemine kıyasla % 34 oranında artış göstermiÅŸtir. 31.03.2024 dönemi itibarıyla ise toplam varlıklar 4,4 milyar TL’dir.

EFOR ÇAY HAKKINDA

2005 yılında faaliyete baÅŸlayan Efor Çay, bugün Türkiye’nin en büyük çay üreticileri arasında yer alıyor. Efor Çay, Türkiye’nin yıllık çay ihtiyacının yaklaşık yüzde 10'unu karşılayan ÅŸirket, liderlik hedefi ve yenilikçi yaklaşımlarıyla faaliyetlerine devam ediyor. Efor Çay, yıllık 27.000 ton çay satışı ile ülke ekonomisine katkı saÄŸlarken, Türk çayını dünyaya tanıtmayı hedefliyor. “Çayda kaliteden ödün vermeden, önce kalite” ilkesiyle hareket eden Efor Çay, Karadeniz’in aroması zengin bölgelerinden en kaliteli çay yapraklarını topluyor, toplama depolarından gıda güvenliÄŸine uygun olarak Efor Çay fabrikalarına ulaÅŸtırıyor. Ãœretimden paketlemeye kadar tüm aÅŸamaları titizlikle yürüten ve 12 ay boyunca yüksek ürün kalitesinin sürekliliÄŸini saÄŸlayan Efor Çay, her damak zevkine uygun, kaliteli ve yüzde yüz doÄŸal ürünler sunuyor. Efor Çay’ın dökme, demlik, bardak poÅŸet, bitki, meyve ve form çayı olmak üzere 55 farklı çeÅŸit ürünü bulunuyor. Åžirket bugün itibarıyla; Trabzon ve Artvin-2 tesislerinde yaÅŸ çay iÅŸleme; Trabzon, Tuzla ve Artvin-1 tesislerinde paketleme olmak üzere 49.000 m2’lik dört tesisinde 60.000 ton yıllık üretim kapasitesine sahip. Efor Çay’ın baÄŸlı ortaklığı Efor Gübre ise Samsun Tekkeköy’de toplam 36.000 m2 alanda, kapalı depolama alanı, idari bina ve antrepo alanlarıyla faaliyetlerine devam ediyor. Yıllık 60.000 ton gübre satışı gerçekleÅŸtiren ÅŸirket, 2024 yılında gübre üretimine baÅŸlamayı hedefliyor. Efor Gübre, limana yakın konumu sayesinde ise lojistik avantajı bulunuyor. Åžirket, madencilik alanındaki kömür faaliyetini ise Samsun, Rize ve Trabzon’da yer alan toplam 32.900 m2’lik tesislerinde sürdürüyor. Bu faaliyetleri doÄŸrultusunda ÅŸirketin yıllık 330.000 ton kömür satışı bulunuyor.


Editor : Åžerif SENCER
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TEKNOLOJİ TÜMÜ
TUSAŞ’tan ABD ve Almanya için ATAK ve AKSUNGUR açıklaması
TUSAŞ’tan ABD ve Almanya için ATAK ve AKSUNGUR açıklaması

Türk savunma sanayiisinin geçtiğimiz yıl hedeflerini aşarak 7.2 milyar dolarlık ihracata ulaştı. Bu yıl ise hedefini %50 artırarak 12 milyar dolara çıkarmayı planlıyor.

ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
Asgari Ücret En Az Ne Kadar Olmalı?
NAMAZ VAKÄ°TLERÄ°
Gazete ManÅŸetleri
Yol Durumu