USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Teknoloji

Düşen Uçaktan Tek Kurtulan Kadının Hayatta Kalma Mücadelesi - Webtekno

Bir ormanda tek başınıza gözlerinizi açtınız ve en son hatırladığınız şey bir uçakta ailenizle seyahat halinde olduğunuz… Düşüncesi bile oldukça rahatsız edici olan bu durumu bizzat deneyimleyen güçlü bir kadın var aramızda.

Düşen Uçaktan Tek Kurtulan Kadının Hayatta Kalma Mücadelesi - Webtekno
17-07-2023 22:57
Google News

Juliane ÖZETİ| Koepcke, 10 Ekim 1954 tarihinde Lima, Peru'da doğdu. Peru'nun ünlü Alman biyoloğu Hans-Wilhelm Koepcke'nin kızıdır. Juliane, doğa ve biyolojiye olan tutkusu ve ileride bir zoolog olma hayaliyle büyüdü.

Bir trajedi, mucize yarattı: annesi ile seyahat eden Juliane Koepcke, uçağa bir yıldırım çarpması sonucunda kocaman ormanda tek başına hayatta kaldı.

Olayın üzerinden seneler geçti ama travması hala devam ediyor.

koepcke

Juliane'nin hayatı tam olarak 24 Aralık 1971'de değişti. Annesi ile Peru'dan Lima'ya dönen bir uçak yolculuğunda bulunuyordu. Ancak, LANSA Havayolları'na ait uçak, Peru'nun Amazon Ormanları'nda fırtınaya yakalandı. Uçak, büyük bir yıldırım çarpması alarak paramparça oldu ve Juliane Koepcke tek başına 3,000 metre aşağıda olan yağmur ormanlarına düştü.

Juliane: “annemle seyahat edeceğimiz uçağı bekliyorduk ve uçak tam 7 saat gecikmişti” diye anlatıyor. Başta her şey normal görünüyordu. Ta ki uçak kara bulut yoğunluğunun içine girene kadar. Basit bir türbülans zannedilen durum, biraz geçince ciddileşmişti. Anlattıklarına göre şiddetli sarsıntı kabindeki bagajları etrafa saçıyordu. Uçağı şiddetle sarsan fırtınalı hava, bir şeylerin yolunda gitmediğinin habercisiydi.

Yolcular çığlık atıyor, yerlerinde duramıyorlardı. Yaşananlar korku filminden hallice.