USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Teknoloji

Dünya'ya yakın asteroidlere karşı savunma misyonu planlanıyor

Çin, 2030 civarında yürüteceği Dünya'ya yakın asteroidlere (DYA) karşı ilk savunma testi kapsamında bir asteroide yaklaşıp yakından gözlemde bulunmayı ve çarpışma yoluyla yörüngesini değiştirmeyi planlıyor.

Dünya'ya yakın asteroidlere karşı savunma misyonu planlanıyor
27-04-2023 09:58
Google News

Çin'in ÖZETİ| Derin Uzay Keşif Laboratuvarı Sistem Araştırmaları Enstitüsü Başkanı Chen Qi, ülkenin 2030 civarında bir asteroid üzerinde kinetik çarpışma gerçekleştirmeyi, 2030 ile 2035 arasında asteroidin yörüngesinde değişiklik yapmayı ve 2045'e kadar asteroidin yörüngesini kontrol etmeye yönelik ön becerilere sahip olmayı amaçladığını söyledi.

SAVUNMA AMAÇLI YOL HARİTASI AÇIKLANDI

Chen'in de aralarında bulunduğu derin uzay keşif uzmanları, Hefei'de Derin Uzay Keşif Laboratuvarı'nın ev sahipliğinde düzenlenen Uluslararası Derin Uzay Keşif Konferansı sırasında Dünya'ya yakın asteroidlere karşı savunma amaçlı yol haritasını açıkladı.

Chen, Dünya'ya yakın asteroidlerin Dünya'ya olası çarpmalarının, insanlığın uzun dönemli sürdürülebilir gelişimine yönelik önemli bir tehdit olduğunu ve savunma teknolojilerine yönelik araştırma ve geliştirmenin, dış uzayda insanlık için ortak geleceğe sahip bir toplum inşasını teşvik etmeye ilişkin önemli bir girişim olduğunu dile getirdi.

Çin Ulusal Uzay İdaresi, 2022'de Dünya'ya yakın asteroidlere yönelik izleme, uyarı ve savunma kabiliyetlerinin teşvik edilmesini açık şekilde ifade eden bir eylem planı açıklamıştı. Konferans sırasında Çin'in Derin Uzay Keşif Laboratuvarı ayrıca Çin'in Dünya'ya yakın asteroidlere karşı savunma misyonunun ilk testi için genel plan, ad ve logo ve müteakip misyonlar için öneri talebinde bulunan bir küresel kampanya da başlattı.

Chen, Çinli uzmanların, önerilere yönelik bazı şartlar da belirlediğini kaydetti. Bu şartlar arasında asteroidle çarpışmanın Dünya'ya tehdit oluşturmaması zorunluluğu ile hedef asteroidin çok uzakta olmaması ve Dünya'daki teleskoplarla gözlemlenebilir olması gibi unsurlar bulunuyor. Chen, "Ortak şekilde roketlerin yüklerini geliştirmek, Dünya'dan ortak küresel gözlemlerde bulunmak ve bilimsel uygulama verilerini paylaşmak üzere uluslararası meslektaşlarımız ile geniş biçimde işbirliği yapmaya istekliyiz" diye ekledi.


Editor : Şerif SENCER
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TEKNOLOJİ TÜMÜ
Su, Dünya'ya Nereden ve Ne Zaman Geldi?
Su, Dünya'ya Nereden ve Ne Zaman Geldi?

Sıcak bir yaz gününde yüzümüzü yıkayıp serinlemek gibisi yoktur öyle değil mi? Aynı zamanda duş almak gibi rahatlatıcı başka bir şey de… Aslında tüm buralara gelmeden, “Su içmek gibisi yoktur” demek daha doğru olur.

ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
Asgari Ücret En Az Ne Kadar Olmalı?
NAMAZ VAKİTLERİ
Gazete Manşetleri
Yol Durumu