USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Teknoloji

Dünyanın ilk trafik radar sistemi Trafidar, Cube Incubation’da hayata geçti

Teknopark İstanbul’un kuluçka merkezi Cube Incubation, Cumhurbaşkanlığının çağrısıyla yurt dışındaki işlerini bırakıp Radarsan’ı kurarak yerli ve milli yüksek teknoloji çözümleri üreten profesyonellerin başarılarına ışık tutuyor.

Dünyanın ilk trafik radar sistemi Trafidar, Cube Incubation’da hayata geçti
29-07-2024 14:47
Google News

İçişleri ÖZETİ| Bakanlığı ve Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından kullanılacak olan dünyanın ilk trafik radar sistemi Trafidar, Cube Incubation’da hayata geçti.

Teknopark İstanbul bünyesinde yer alan Türkiye'nin ilk ve en büyük, dünyanın ise sayılı kuluçka merkezi Cube Incubation’da, ülkemiz için farklı alanlarda stratejik öneme sahip pek çok proje geliştiriliyor. 2014 yılında Cube Incubation’da faaliyetlerine başlayan Radarsan, bu başarılı girişimlerin başında geliyor. Radarsan’ın kurucu ortakları, T.C. Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayi Başkanlığı’nın davetiyle yurt dışındaki profesyonel işlerini bırakarak Teknopark İstanbul’da, uzaktan algılama teknolojileri konusunda uzmanlaşmış bir yüksek teknoloji girişimi olan Radarsan’ı kurdu. Radarsan’ın ana faaliyet alanını; Sensör füzyonu, Radar ve Yapay Zeka(Derin Öğrenim) projeleri oluşturuyor. Şirket ayrıca "Sense.Know.Act" sloganıyla katma değerli, ihracata yönelik Ar-Ge projeleri üzerine çalışıyor.

Teknopark İstanbul’un Ar-Ge ve İnovasyon Destek Programı’ndan yararlanan Radarsan, 2022 yılında T.C. Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayi Başkanlığı kuruluşu olan Savunma Sanayi Teknolojileri (SSTEK) A.Ş tarafından geliştirdiği yüksek teknolojiler ile yatırım yapılmaya değer görülerek iştirak oldu.

DÜNYANIN İLK DOĞUŞTAN YAPAY ZEKA TABANLI TRAFİK RADAR SİSTEMI: TRAFIDAR

Radarsan’daki çalışmaları hakkında bilgi veren Radarsan Genel Müdürü Serhat Doğan, “Yerli ve milli imkanlarla tasarladığımız dünyanın ilk doğuştan yapay zeka tabanlı trafik radar sistemi olan Trafidar, odak ürünümüz. Radarsan’ın 10 yıllık Ar&Ge çalışmaları sonucunda geliştirdiği Yapay Zeka Platformu’nun en önemli ürünlerinden biri olarak öne çıkıyor.

Trafidar, Savunma Sanayi Başkanlığı ve İçişleri Bakanlığı ortak projelendirilmesi çerçevesinde sahadaki kullanıcı ihtiyacına binaen geliştirildi.

Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından kullanılacak olan bu sistem, teknik istekler dokümanı ile tanımlanan yüksek doğruluk oranlarıyla karayollarında gece-gündüz ve hava koşullarından bağımsız olarak dört şeride kadar olan araçların hızını, plakasını, markasını, modelini, tipini, konumunu ve rengini tespit ederek PolNet'e iletiyor.” dedi.


Editor : Şerif SENCER
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TEKNOLOJİ TÜMÜ
İnsanlık Hiç Var Olmasaydı Dünya Daha İyi Olur muydu?
İnsanlık Hiç Var Olmasaydı Dünya Daha İyi Olur muydu?

Hiç düşündünüz mü, eğer insanlık hiç var olmasaydı, Dünya nasıl bir yer olurdu? Bilim kurgu romanlarının sahneleri gibi bir soru olsa da düşündükçe de merak edilmeyecek gibi değil.

ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
Türkiye'de En Önemli Gündem Maddesi Sizce Hangisi?
NAMAZ VAKİTLERİ
Gazete Manşetleri
Yol Durumu