USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Teknoloji

Dünyadaki Tüm Yolları Yer Altına Taşırsak Ne Olur?

Hayatımızın ciddi bir bölümünü çalan trafik sorunundan kurtulmak için yollar yer altına taşınabilir mi? Neticede bu sayede hem arabalar yer altına iner hem de gezegenimizde daha faydalı şeyler için kullanılacak boşluk açılır. Peki bu proje gerçekten işe yarar mı?

Dünyadaki Tüm Yolları Yer Altına Taşırsak Ne Olur?
30-12-2022 20:29
Google News

Trafik, ÖZETİ| bugün hepimizin ortak sorunlarından bir tanesi. Kimi zaman trafik ışıkları, kimi zaman meydana gelen bir trafik kazası, hepimizin hayatından saatler çalıyor. İşin bir de çevre boyutu var. Trafiğin akması için yaptığımız şerit şerit yollar, çalınan kornalar ve otomobillerden salınan gazlar hem çevre kirliliğine hem de milyonlarca kilometrekarelik alanların heba edilmesine yol açıyor.

Peki dünya üzerindeki tüm yolları yerin altına taşısak ne olurdu? Avrupa'nın önde gelen üniversitelerinden bir tanesinde coğrafya eğitimi veren bilim insanı Bradley Garrett'ın "büyülü" olarak nitelendirdiği plan bir gün gerçekleşir mi? Bu içeriğimizde, yolları tamamen yer altına taşımanın doğaya ve trafiğe olan etkilerini inceleyeceğiz.

2018 yılı araştırmalarına göre dünyada 64.285.009 km yol var. Bunların tamamını yerin altına taşısak ne olur?

tüm yolları yeraltına taşımak

Lojistik sektörü ile ilgili küresel çapta araştırmalar yapan SCMO isimli bir şirketin 2018 yılında yaptığı bir araştırmaya göre dünya üzerindeki asfaltlı yolların uzunluğu, 64 milyon 285 bin 9 kilometre. Bu mesafeyi en doğusu ile en batısı arasındaki mesafe 10 bin kilometre olan Rusya'ya oranlarsak, dünyadaki tüm yolları gidebilmeniz için Rusya'nın en doğusundan en batısına kadar 6.428 kez gitmeniz gerekir.

Üstelik bu mesafe her gün biraz daha artıyor. Giderek yoğunlaşan şehirleşme, idari yönetimleri yeni yollar yapmak zorunda bırakıyor. Buna paralel olarak trafikteki araba sayısı da artıyor. Yapılan araştırmalar, 2040 yılına geldiğimizde trafikte 2 milyardan fazla araba olacağını gözler önüne seriyor. Bu da dünyanın herhangi bir yerindeki trafiğin, yüzde 50 civarı artmasına yol açacak. Yani şu an "yayla" gibi olan yollar, ilerleyen yıllarda yetmeyecek.


Editor : Şerif SENCER
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TEKNOLOJİ TÜMÜ
Xiaomi'nin Yeni Kompakt Çamaşır Makinesi: Mijia Mini Tanıtıldı
Xiaomi'nin Yeni Kompakt Çamaşır Makinesi: Mijia Mini Tanıtıldı

Xiaomi, 1 kg yıkama ve 0.5 kg kurutma kapasitesine sahip Mijia Mini Çamaşır Makinesi'ni tanıttı. Yüksek sıcaklıkta buhar sterilizasyonu özelliği sunuyor.

ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
Türkiye'de En Önemli Gündem Maddesi Sizce Hangisi?
NAMAZ VAKİTLERİ
Gazete Manşetleri
Yol Durumu