USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Domuz etinin kasaplık etler sınıfına alındığı iddiasına cevap

Tarım ve Orman Bakanlığı bazı basın yayın organlarında da yer alan "domuz etinin kasaplık etler sınıfına alındığı" yönündeki iddialar üzerine açıklama yaptı.

Domuz etinin kasaplık etler sınıfına alındığı iddiasına cevap
09-10-2024 19:58
Google News
Tarım ÖZETİ| ve Orman Bakanlığı bazı basın yayın organlarında da yer alan "domuz etinin kasaplık etler sınıfına alındığı" yönündeki iddialar üzerine açıklama yaptı.Abone ol

Türkiye son 2 gündür ünlü bir köfte zincirinin etlerinde çıkan domuz etini konuşuyor. İddiaya göre, firma mahkeme kararı aldırarak adını bakanlığın paylaştığı listede gizletti.

ORTALIĞI KARIŞTIRAN İDDİA

Tartışmalar devam ederken, dün bazı sosyal medya hesapları domuz etinin AK Parti döneminde kasaplık et sınıfına alındığına dair paylaşımlar yaptı.

TARIM VE ORMAN BAKANLIĞINDAN AÇIKLAMA VAR

İddialar sonrası Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, mevzuatta domuz etine ilişkin bir tanım veya atıf bulunmadığı ve haberlerin gerçeği yansıtmadığı ifade edildi.

"TEBLİĞDE BÖYLE BİR TANIM VE ATIF BULUNMAMAKTADIR"

Bakanlığın açıklamasında şu ifadeler yer aldı; "Bazı sosyal medya hesaplarından 'domuz etinin kasaplık etler sınıfına alındığı' şeklinde dolaşıma sokulan Türk Gıda Kodeksi Çiğ Kırmızı Et ve Hazırlanmış Kırmızı Et Karışımları Tebliği yürürlükte değildir. Et ürünlerine ilişkin halen yürürlükte olan Türk Gıda Kodeksi Et, Hazırlanmış Et Karışımları Tebliği'nde domuza ilişkin bir tanım, ifade ve atıf bulunmamaktadır.

Bakanlığımızca gerçekleştirilen tüm denetimler bu ve diğer mevzuat hükümleri çerçevesinde titizlikle sürdürülmektedir. Sosyal medya üzerinden bu konuda yapılan dezenformasyon, manipülasyon, iftira ve yalanlar gerçeği yansıtmamaktadır."


Editor : Şerif SENCER
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TEKNOLOJİ TÜMÜ
YouTube, Android TV İçin “Kim izliyor?” Ekranını Tanıttı
YouTube, Android TV İçin “Kim izliyor?” Ekranını Tanıttı

YouTube, Android TV kullanıcıları için “Kim izliyor?” açılış ekranını tanıttı ve hesap geçişlerini daha pratik hale getirdi.

ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
Türkiye'de En Önemli Gündem Maddesi Sizce Hangisi?
NAMAZ VAKİTLERİ
Gazete Manşetleri
Yol Durumu