USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Ekonomi

Dolar/TL, 18,12 seviyesinden işlem görüyor

Cuma günü piyasalardaki kapanışını 18,10 seviyesinden yapan dolar/TL, yeni haftaya yükselişle başlamasının ardından piyasalarda 18,12 seviyesinden işlem görüyor.

Dolar/TL, 18,12 seviyesinden işlem görüyor
22-08-2022 11:16
Google News

Cuma ÖZETİ| günü yükseliş eğiliminde hareket eden dolar/TL, günü de önceki kapanış seviyesinin yüzde 0,29 üzerinde 18,1030'dan tamamladı. Dolar/TL, yeni haftaya da yükselişle başlamasının ardından 18,12'den işlem görüyor.

EURO VE STERLİNDE SON DURUMÖte yandan aynı dakikalarda avro/TL yüzde 18,15'den, sterlin/TL ise 21,40'dan satılıyor.

Dolar endeksi, 108,3 ile bir ayı aşkın sürenin en yüksek seviyesini test ederken, avro/dolar paritesi 1,0016 ile 15 Temmuz'dan bu yana en düşük seviyeyi gördü. Analistler, geçen hafta hakim olan enflasyon ve resesyon belirsizliklerine yeni haftada Çin ekonomisine yönelik artan huzursuzlukların eklenmesiyle küresel pay piyasalarında negatif seyrin devam ettiğini, dolar talebinin de gücünü koruduğunu söyledi.

FED'İN EYLÜL AYINDA VERCEĞİ KARAR BELİRSİZLİĞİ SÜRDÜRÜYORABD Merkez Bankası'nın (Fed) eylüldeki faiz kararına ilişkin belirsizliklerin fiyatlamalarda hakimiyetini koruduğunu belirten analistler, yurt içi piyasalarda ise Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankasının politika faizi indirimi ve akabinde ticari kredileri düşürmeye yönelik alınan makro ihtiyati tedbirlerin yansımalarının izleneceğini bildirdi.

DİRENÇ NOKTALARI BELİRLENDİAnalistler, bu hafta merkez bankası yetkililerinin perşembe günü başlayacak olan Jackson Hole Ekonomi Politikası Sempozyumu'nda yapacağı değerlendirmelerde, gelecek dönem para politikalarının seyrine yönelik ipuçlarının aranacağını vurguladı. Bugün veri gündeminin zayıf olduğunu aktaran analistler, teknik açıdan dolar endeksi için 107,4'ün destek, 108,7'nin direnç konumunda bulunduğunu bildirdi.

www.idrak34.com


Editor : Şerif SENCER
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TEKNOLOJİ TÜMÜ
Elektrikli otomobili evde şarj ederken dikkat!
Elektrikli otomobili evde şarj ederken dikkat!

Elektrikli otomobil şarjı sırasında yangın çıkabilir mi? Avustralya'da elektrikli otomobil evde şarj olurken alev aldı ve yangına neden oldu

ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
Türkiye'de En Önemli Gündem Maddesi Sizce Hangisi?
NAMAZ VAKİTLERİ
Gazete Manşetleri
Yol Durumu