USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Ekonomi

'Doktor Felaket' Roubini'den borç limiti uyarısı

Ekonomi - 2008 finansal krizini tahmin eden "Doktor Felaket" lakaplı ünlü ekonomist Nouriel Roubini ABD'de borç limiti müzakerelerinde anlaşma sağlanamamasının piyasaları 'sallayacağı' uyarısında bulundu.

'Doktor Felaket' Roubini'den borç limiti uyarısı
24-05-2023 13:44
Google News

Roubini ÖZETİ| Macro Associates CEO'su Roubini ABD'de borç tavanında bir anlaşma sağlanmaması durumunda piyasaların çakılacağı konusunda endişeli olduğunu söyledi. Roubini bu durumun uzun vadede dolara olan güvene de zarar vereceğini belirtti.

Doha'daki Katar Ekonomi Forumu'nda Bloomberg'e konuşan Roubini "Son dakikada bir anlaşmaya varılabilir. Ya da anlaşma olmayacak ve piyasalar çakılacak" şeklinde yorum yaptı.

Roubini Ukrayna'dan İran'a kadar jeopolitik gerilimlerin ve ABD ile Çin arasında artan gerilimin bu yıl küresel ekonomi için en büyük riskler olduğunu söyledi.

Roubini Çin ile ABD arasındaki Soğuk Savaşın daha da soğuyacağını belirtti.

Roubini, ABD'de bazı bankaların Mart ayında iflası sonrasında bazı bölgesel bankaların kredi sıkışıklığı yaşayacağını ifade etti.

Roubini ayrıca Avrupa Merkez Bankası'nın faiz artışlarının henüz sona ermediğini de sözlerine ekledi.


Editor : Şerif SENCER
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TEKNOLOJİ TÜMÜ
Samsung Galaxy S25 Serisinin Ekran Fotoğrafları Sızdırıldı
Samsung Galaxy S25 Serisinin Ekran Fotoğrafları Sızdırıldı

Samsung Galaxy S25 serisinin tamamının ekran koruyucu fotoğrafları ortaya çıktı. Görseller, yeni telefonların üçünün de ekranlarına bir bakış atmamızı sağlıyor.

ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
Türkiye'de En Önemli Gündem Maddesi Sizce Hangisi?
NAMAZ VAKİTLERİ
Gazete Manşetleri
Yol Durumu