USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Teknoloji

Disney'den Kendine Hayran Bırakan Yapay Zeka [Video]

Sinema sektörünün önemli isimlerinden Disney, insan yüzünü en gerçekçi şekilde yaşlandırıp, gençleştirebilen bir yapay zeka geliştirdi. Bu yapay zeka, filmlerdeki karaktlerin farklı dönemlerdekinin tek bir oyuncu tarafından canlandırılmasını sağlayacak.

Disney'den Kendine Hayran Bırakan Yapay Zeka [Video]
01-12-2022 18:45
Google News

Sinema ÖZETİ| sektöründe bilgisayar ve yapay zeka teknolojilerinin ne denli önemli olduğunu hepimiz biliyoruz. Bugün görsel efektler ile benzersiz yapımlar ortaya konabiliyor. Ancak sektörde önemli bir eksik vardı. Öyle ki oyuncuları gençleştirmek veya yaşlandırmak, pek de mümkün değildi. Hal böyle olunca da yapımcı şirketler, bir karakterin gençliği ile yaşlılığını göstermek istediklerinde farklı oyuncular kullanıyorlardı

Gelen son haberler ise artık böyle bir şeye ihtiyaç kalmayacağını düşündürüyor. Zira sinema dünyasının en önemli isimleri arasında yer alan Disney, özel bir yapay zeka geliştirdi. Bu yapay zeka, bir karakteri kabul edilebilir düzeyde gençleştiriyor ve yaşlandırabiliyordu. "FRAN" olarak isimlendirilen yapay zeka, sinema sektörüne yepyeni bir soluk kazandıracak gibi görünüyor.

FRAN'ın verdiği sonuçlardan bir örnek: