USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Teknoloji

Disney Plus, Toplam Abone Sayısını Açıkladı - Webtekno

Disney+'ın kaç aktif kullanıcısı olduğu açıklandı. Veriler, Disney+ açısından hiç iç açıcı değil. Platform, bu çeyrekte rekor abone kaybı yaşadı.

Disney Plus, Toplam Abone Sayısını Açıkladı - Webtekno
10-08-2023 11:48
Google News

Yaklaşık ÖZETİ| bir yıldır Disney+ ile Türkiye'de de hizmet vermekte olan Disney, 2023'ün ikinci çeyreğine ilişkin mali durum raporunu paylaştı. Şirketten gelen açıklamalar, işlerin hiç de yolunda gitmediğini ortaya koyuyor. Şirket, abone kaybında yeni bir rekor kırdı.

Paylaşılan verilere göre Disney, tüm iş kollarından son 3 ayda 22,23 milyar dolar gelir elde etti. Ancak iş sadece televizyon ve içerik platformlarında çok farklı oldu. Şirket, Hulu, Disney+ ve ESPN+ gibi platformlarından toplam 1,9 milyar dolar gelir elde etti. Ancak gelir gider dengesinde 512 milyon dolar zarar oluştu.

Peki Disney+ abone sayıları nasıl değişti?

Disney Plus

Disney+'ın resmi açıklamasına göre platforma abone olan kullanıcı sayısı, tam 11,7 milyon azaldı. Bu sayı, bir önceki çeyrekte 4 milyon ile sınırlıydı. Şirket, abone kayıplarına rağmen radikal bir karar da açıkladı. 

Disney+, abone kaybına rağmen abonelik fiyatlarını artırıyor!

Disney, son çeyreğe ilişkin raporuyla birlikte büyük bir haber de verdi. Tüm platformlarda reklamsız aboneliklerinin fiyatını artıracağını açıkladı. Ülkemizde hizmet veren Disney+'ın bireysel abonelik fiyatı, 10,99 dolardan 13,99 dolara yükseltiliyor. Yani %27 zam yapılıyor.

Zammın ülkemize yansıtılıp yansıtılmayacağı henüz bilinmiyor.


Editor : Şerif SENCER
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TEKNOLOJİ TÜMÜ
Ferrari F40'ın İnanması Güç 6 Özelliği
Ferrari F40'ın İnanması Güç 6 Özelliği

Otomobil tarihinin en ikonik modellerinden biri Ferrari F40 hakkında az bilinenlere göz atıyoruz. Okuyunca ''Boşuna efsane olmamış'' diyeceksiniz.

ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
Türkiye'de En Önemli Gündem Maddesi Sizce Hangisi?
NAMAZ VAKİTLERİ
Gazete Manşetleri
Yol Durumu