USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Discord açılacak mı? Discord ne zaman açılacak?

Discord platformuna erişim engeli getirildi. Son zamanların en popüler mesajlaşma, sohbet ve sosyal medya platformu olan Discord'a getirilen erişim engelinin ardından akıllara, 'Discord açılacak mı? Discord ne zaman açılacak?' soruları geldi. Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, 'Discord i

Discord açılacak mı? Discord ne zaman açılacak?
09-10-2024 09:38
Google News

Son ÖZETİ| zamanlarda gündemden düşmeyen Discord'un kapatılmasına dair uygulanacak adımlar belli oldu. Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Discord uygulamsaı hakkında "Discord isimli sosyal medya platformuna Türkiye'den erişimin engellenmesi kararı verilmiştir" diyerek resmen erişim engeli getirildiğini duyurdu. Peki, Discord açılacak mı? Discord ne zaman açılacak?

DİSCORD AÇILACAK MI?

Discord'un ne zaman açılacağına dair resmi bir açıklama yoktur. Uygulama gerekli hassasiyetleri uygun davrandığı takdirde önümüzdeki günlerde tekrardan açılabilir. Ancak şuanda böyle bir adım atılmadı.

Türkiye Cumhuriyeti Adalet Bakan Yılmaz Tunç

DİSCORD NE ZAMAN AÇILACAK?

Discord platformunun ne zaman açılacağı henüz bilinmiyor. Bakan Tunç, Discord hakkında yaptığı açıklama şu şekildedir:

Bazı sosyal ağ sağlayıcılarında ve internet sayfalarında suç teşkil eden içeriklerle ilgili Cumhuriyet Başsavcılıkları tarafından adli soruşturmalar başlatılmıştır.

Bu içerikleri çıkarmayan ve bu konuda alınmış yargı kararlarını uygulamayan sosyal ağ sağlayıcıları ve internet sayfaları hakkında 5651 Sayılı ‘İnternet Ortamında Yapılan Yayınların Düzenlenmesi ve Bu Yayınlar Yoluyla İşlenen Suçlarla Mücadele Edilmesi Hakkında Kanun’ gereğince para cezası, reklam yasağı, bant daraltma ve erişimin engellenmesi yaptırımları kararlılıkla uygulanacaktır.

Türkiye Cumhuriyeti Devleti, bir Hukuk Devletidir. Toplumu suçtan korumak Hukuk Devletinin görevidir.

Ülkemizde yayın yapan ve milyonlarca kullanıcısı olan sosyal ağ sağlayıcıları ve internet sayfaları da Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin kanunlarına ve kurallarına uymak zorundadır. Hiç kimsenin ayrıcalığı yoktur. Geleceğimizin teminatı gençlerimizi ve çocuklarımızı zehirlemeye, toplumsal yapımızın temelini sarsmaya yönelik girişimlere asla müsaade etmeyeceğiz.

Suç ve suçluyla mücadeledeki kararlılığımızdan kesinlikle taviz vermeyeceğiz.

DİSCORD NEDEN KAPATILDI?

Discord uygulaması üzerinden suç teşkil edecek türden olayların meydana gelmesinin ardından kurgu ve gerçek olanların ortaya çıkarılması için detaylıca çalışma başlatıldı. Discord ve Telegram platformlarında aktif olarak "C31K" adındaki grubu yöneten "Hz. Ebu Cehil" takma adındaki şahsın, E.K. adlı bir çocuk olduğu öğrenildi. E.K. gözaltına alındı.

Telegram’da ise “Hz Ebu Cehil” isimli grupta “Çocuk Müstehcenliği, Polise ve Şehitlere Hakaret, Dini Değerleri Aşağılayıcı” paylaşımlar yapan A.D.C. adlı çocuk gözaltına alındı.

DİSCORD NEDİR?

Discord Kasım 2015 yılında oyuncuların daha iyi bir iletişim kurmasını sağlamak için kurulan Amerikan anlık mesajlaşma ve dijital dağıtım platformudur. Oyun içi sesli iletişimin zorlukları ile karşılaşmak istemeyen kullanıcılar için alternatif bir platform olarak çıkarılmıştır.

Aralık 2020 tarihinden beridir 300 milyondan fazla kayıtlı kullanıcısı bulunuyor.

Platform kısa sürede de popüler oldu. Sesli ve görüntülü kanallarının dışında metin tabanlı sohbet odaları ve sunucu oluşturma gibi nitelikleriyle de öne çıkmaktadır.

DİSCORD TÜRKİYE OFİSİ VAR MI?

Discord'un Türkiye'de resmi olarak bir ofisi bulunmamaktadır. Bu duruma rağmen platform Türk kullanıcısı tarafından aktif olarak kullanılmaktadır.


Editor : Şerif SENCER
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TEKNOLOJİ TÜMÜ
ABD'den TikTok'a dava: Çocukların psikolojisini bozuyor!
ABD'den TikTok'a dava: Çocukların psikolojisini bozuyor!

ABD'de sosyal medya platformlarının çocuk ve gençlere zararı yeniden gündemde. Eyaletlerde Tiktok'a tüketiciyi koruma yasalarını ihlal etmek ve gençlerin ruh sağlığı krizini artırmak suçlamasıyla davalar açıldı.

ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
Türkiye'de En Önemli Gündem Maddesi Sizce Hangisi?
NAMAZ VAKİTLERİ
Gazete Manşetleri
Yol Durumu