USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Teknoloji

Dinlenen Müzik, Beyin Dalgalarıyla Yeniden Oluşturuldu! - Webtekno

Bilim insanları, yalnızca beyin dalgalarını analiz ederek dinlenen müziği yeniden oluşturmayı başardılar. Beyin-bilgisayar arayüzü teknolojileri için "çığır açıcı" olarak yorumlanan araştırma, henüz erken aşamada olsa da gelecek vadediyor.

Dinlenen Müzik, Beyin Dalgalarıyla Yeniden Oluşturuldu! - Webtekno
16-08-2023 17:27
Google News

Bilim ÖZETİ| insanlarının insan beyni ile ilgili çalışmaları tam gaz devam ediyor. Bu bağlamda; beyinde meydana gelen hasarlar veya hastalıklar nedeniyle bazı yetilerini kaybeden insanların, kaybettikleri yetileri yeniden kazanmasını sağlayacak bazı cihazlar zaten geliştirildi. Düşünce gücüyle hareket ve konuşmaya imkan tanıyan bazı cihazlar, bu konuda yapılan çalışmalarla ilgili en önemli örneklerden.

Ancak şimdi, beyin aktiviteleri ile ilgili çığır açan bir gelişme yaşandı. Bir grup bilim insanı, herhangi bir müziğin dinleyen kişinin beyin dalgalarını analiz ederek, yeniden üretilebileceğini keşfettiler. Elde edilen sonuç şu an için mükemmel olmasa da uzmanlar, yapılan çalışmalar ile çok daha iyi bir noktaya ulaşılabileceğini düşünüyorlar. Yeni gelecekte sadece beyin dalgalarınızı inceleyerek ne dinlediğiniz tespit edilebilecek ve hatta dinlediğiniz şey sanal ortamda yeniden oluşturulabilecek.

Geçmişte yapılan çalışmalar, yapay zekâ sayesinde sonuca erdirildi

insan beyni ve müzik

Geçmişte Kaliforniya Üniversitesi bünyesinde çalışan şimdiyse özel bir şirket bünyesinde çalışmalarını sürdüren Ludovic Bellier isimli bilim insanı ve ekibi, insan beyninin müziği nasıl algıladığını anlamak için bir araştırma yaptı. Bu araştırma sırasında, 2012 yılında yapılan bir çalışmaya denk gelen ekip, ilk olarak hazır veriler üzerinden çalışmaya başladı.


Editor : Şerif SENCER
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TEKNOLOJİ TÜMÜ
AirPods'a USB-C Giriş Getiren Kılıf
AirPods'a USB-C Giriş Getiren Kılıf

Eski Apple kılıflarını USB-C girişli hâle getiren yeni bir kılıf tanıtıldı.

ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
Türkiye'de En Önemli Gündem Maddesi Sizce Hangisi?
NAMAZ VAKİTLERİ
Gazete Manşetleri
Yol Durumu