USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Teknoloji

'Dezenformasyon Bildirim Servisi' Uygulaması Yayınlandı

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı, yalan ve yanlış haberlerin tespit edilip harekete geçilmesini sağlayacak uygulamasını yayınladı.

'Dezenformasyon Bildirim Servisi' Uygulaması Yayınlandı
07-02-2023 12:02
Google News

Kahramanmaraş’ta ÖZETİ| meydana gelen iki büyük depremin ardından sosyal medya ve internet, pek çok yanlış ve yalan bilgiyle dolmaya başladı. İletişim Başkanlığı, bu bilgilere karşı yeni bir uygulamayı hizmete soktu.

İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi tarafından geliştirilen “Dezenformasyon Bildirim Servisi” kullanıma açıldı. Vatandaşlar, depremle ilgili üretilen ve yayılan şüpheli/yalan olduğunu düşündüğü haberleri uygulama üzerinden İletişim Başkanlığı’na bildirebilecek.

İletişim Başkanı Fahrettin Altun’un paylaşımı:

Dezenformasyon Bildirim Servisi indirme bağlantıları:

Dezenformasyon Bildirim ServisiİNDİR

Uygulama, bu içeriğin yazıldığı an itibarıyla Google Play Store üzerinde bulunmuyor. Uygulamanın Android’de yeniden aktifleşmesiyle bu içeriğimizi güncelleyeceğiz.

Sosyal medyada ve haber platformlarında doğruluğunu teyit edemediğiniz bilgilere şüpheyle yaklaşınız, yaymayınız. Özellikle bu kritik dönemlerde soğukkanlı ve sabırlı olmak hepimiz adına büyük önem taşıyor.


Editor : Şerif SENCER
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TEKNOLOJİ TÜMÜ
Amazon Gaming Week İndirimlerinde Son Gün
Amazon Gaming Week İndirimlerinde Son Gün

Amazon Gaming Week fırsatları bugün sona eriyor. Kampanyanın son günü gözümüze çarpan, oyun dünyasında ihtiyacınız olabilecek pek çok ürünü sizler için listeledik.

ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
Türkiye'de En Önemli Gündem Maddesi Sizce Hangisi?
NAMAZ VAKİTLERİ
Gazete Manşetleri
Yol Durumu