USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Politika

DEVA Partili Gencal Cumhuriyet TV ekranlarında yanıtladı: 'Asgari ücrete zam ne kadar olmalı?&#

DEVA Partisi Kurucular Kurulu Üyesi Ömer Rıfat Gencal, Cumhuriyet TV'de yayımlanan Ebru Birçak Edebali'nin Günaydın progamında asgari ücret gündemine ilişkin soruları yanıtladı.

DEVA Partili Gencal Cumhuriyet TV ekranlarında yanıtladı: 'Asgari ücrete zam ne kadar olmalı?&#
01-12-2022 11:15
Google News

Milyonlarca ÖZETİ| çalışan tarafından asgari ücrete yapılacak zam oranı hakkındaki tartışmalar ilgiliyle takip ediliyor. Asgari ücret alım gücü eriyor, yurttaşlar aralık ayında zam bekliyor. Asgari Ücret Tespit Komisyonu bu ay ilk toplantısını yapacak. DEVA Partisi Kurucular Kurulu Üyesi Ömer Rıfat Gencal, Cumhuriyet TV'de yayımlanan Ebru Birçak Edebali'nin "Günaydın" progamında asgari ücret gündemine ilişkin soruları yanıtladı.

"Asgari ücret zammı ne kadar olmalı?" sorusuna yanıt veren Gencal, Şuandaki 5 bin 500 lirayla karşılaştırdığınız zaman asgari ücrete, minimum yüzde 50 zam yapılması ancak ve ancak bu seneki açlık sınırına ulaştıracak bir rakam" dedi.

Gencal şunları kaydetti:

"Dün TÜRK-İş açıklık sınırı açıkladı. 7 bin 800 lira civarında bir rakam... Açlık sınırının gelmiş olduğu noktada, 5 bin 500 lirayla karşılaştırdığınız zaman aralık ayını da dahil edin yaklaşık olarak gıda diyelim. Çünkü gıda ağırlıklı olarak orta ve alt gelir gruplarındaki insanların tüketim kompozisyonunda çok fazla yer tutan bir nokta. Yüzde 5'te öyle oldu. Yaklaşık olarak 8 bin 100- 8 bin 200 gibi bir rakama denk geliyor. Bu tamamen matematik. Şu andaki 5 bin 500 lirayla karşılaştırdığınız zaman, asgari ücrete minimum yüzde 50 zam yapılması ancak ve ancak bu seneki açlık sınırına ulaştıracak bir rakam."


Editor : Şerif SENCER
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TEKNOLOJİ TÜMÜ
Prime Alışveriş Festivali'nde 12 Aya Varan Taksitli Ürünler
Prime Alışveriş Festivali'nde 12 Aya Varan Taksitli Ürünler

Amazon'un gece yarısı başlayan Prime Alışveriş Festivali'nde göze çarpan ve eminiz ki kaçırmak istemeyeceğiniz bir fırsat var. Kampanya kapsamında indirimli markalar, vade farksız 12 aya varan taksit imkânı sunuyor.

ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
Türkiye'de En Önemli Gündem Maddesi Sizce Hangisi?
NAMAZ VAKİTLERİ
Gazete Manşetleri
Yol Durumu