USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Politika

DEVA, Gelecek ve Saadet partileri anlaşamadı

CHP listelerinden seçilen ve Meclis'te grup kurmak için harekete geçen DEVA, Gelecek ve Saadet partileri anlaşamadı. DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Yeneroğlu, "Ortak grubun ciddi komplikasyonlar doğuracağını ve üç partinin de kendi politikaları kimliğini yıprataca?

DEVA, Gelecek ve Saadet partileri anlaşamadı
23-06-2023 15:18
Google News
CHP ÖZETİ| listelerinden seçilen ve Meclis'te grup kurmak için harekete geçen DEVA, Gelecek ve Saadet partileri anlaşamadı. DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Yeneroğlu, "Ortak grubun ciddi komplikasyonlar doğuracağını ve üç partinin de kendi politikaları kimliğini yıpratacağını, bu sebepten modelin uygun olmadığı kanaatine varıldı" dedi.Abone ol

Görüşmelerde sona gelinmiş, Saadet, Gelecek ve DEVA Partisi'nin Meclis'te 21 kişilik yeni bir grup oluşturulması fikri olgunlaşmıştı. Meclis Başkanlığına başvuru yapılması beklenirken, DEVA Partisi'nden geri adım geldi.

DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Yeneroğlu, grup kurma fikrinden neden vazgeçildiğini katıldığı bir programda açıkladı. "Üç parti de değerlendirmeler yaptı.

Genel merkez yönetim kurulu ile yaptığımız toplantılar neticesinde, ortak bir Meclis grubu modeline arkadaşlarımız büyük ekseriyette uygun olmadığını, bu modelin sorun olacağını düşündü. DEVA Partisi'nde de ortak grubun ciddi komplikasyonlar doğuracağını ve tüm üç partinin de kendi politikaları kimliğini yıpratacağını, bu sebepten modelin uygun olmadığı kanaatine vardı. O nedenle 'Hayır' dedi arkadaşlar" diye konuştu.

3 partili grup ikiye mi dönecek?

Yeneroğlu açıklamasında, Saadet Partisi'nde de aynı görüşün ortaya çıktığını iddia etti. Gelecek Partisi yetkilileri, grup kurma noktasında artık DEVA ile bir ihtimalin kalmadığını ancak Saadet Partisi ile görüşmelerin devam edebilceği yönünde konuştu.

Mevcut şartlarda Meclis'te grup kurmak için 20 milletvekiline ihtiyaç var. Saadet, Gelecek ve DEVA partileri, 7'şer kişilik grup kuracaktı. Ve hatta grup kurmak için "çatı parti" oluşturulup Meclis'te bu parti adı altında faliyet gösterecek, kendi partileri ve genel başkanları mevcut durumunu koruyacaktı.

Meclis'te grubu olan siyasi partiler başkanlık divanına üye verebiliyor. Aynı zamanda genel kurulda grup adına söz alabiliyor ve komisyonlara da aday verebiliyor.


Editor : Şerif SENCER
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TEKNOLOJİ TÜMÜ
ÖTV Muafiyetli Araçlarda Yerli Üretim Şartı Geldi
ÖTV Muafiyetli Araçlarda Yerli Üretim Şartı Geldi

Yeni düzenleme ile engelli araç alımlarında 10 yıl satış yasağı ve yerli üretim zorunluluğu getirildi.

ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
Asgari Ücret En Az Ne Kadar Olmalı?
NAMAZ VAKİTLERİ
Gazete Manşetleri
Yol Durumu