USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Yaşam

Descartes’tan ‘Gerçeği Arayan Her Şeyden Kuşku Duymalıdır’

Sadık Acar’ın yayıma hazırladığı Gerçeği Arayan Her Şeyden Kuşku Duymalıdır (Destek Yayınları) adlı kitap, Descartes’ın düşünce evreninde bir yolculuğa çıkarıyor. Descartes kuşku ile gerçeğin arasındaki bağın altını çiziyor, gerçeği ararken kuşku duymanın ön

Descartes’tan ‘Gerçeği Arayan Her Şeyden Kuşku Duymalıdır’
03-04-2023 00:18
Google News

“İster ÖZETİ| uyanık ister uykuda olalım, bizi ikna edecek tek şey yalnızca aklımızın apaçıklığıdır.” Kitaptan...

René Descartes, bir düşünce gezgini olarak, hazır bulduğu hiçbir fikirle yetinmeyip, düşüncenin yoluna doğru adım atmaya cesaret edebilen büyük bir deha, Batı felsefesini etkileyen en büyük filozoflardan biridir.

O, ortaçağ düşünce dünyasının egemenliğinin azalıp, modern düşüncenin gelişmeye başladığı bir dönemin şafağında durur. “Düşünüyorum öyleyse varım” önermesi her şeyden önce insanın kendi varlığını kendinde temellendirebileceği bir dünyayı çağırır.

Tüm düşünce içeriklerimizin, bilgilerimizin, inançlarımızın gerçek kılınması, yaşadığı dönemde Descartes’ın çabası olduğu kadar bugün modern bir yaşantı içerisinde olma ideali taşıyan her insanın da çabası olmalıdır.

Sadık Acar’ın yayıma hazırladığı Gerçeği Arayan Her Şeyden Kuşku Duymalıdır (Destek Yayınları) adlı kitap, Descartes’ın düşünce evreninde bir yolculuğa çıkarıyor. Descartes kuşku ile gerçeğin arasındaki bağın altını çiziyor, gerçeği ararken kuşku duymanın önemini vurguluyor.

Gerçeği Arayan Her Şeyden Kuşku Duymalıdır / Descartes / Destek Yayınları / 64 s. / 2023.


Editor : Şerif SENCER
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TEKNOLOJİ TÜMÜ
Tesla Cybertruck'a
Tesla Cybertruck'a "Gözetimli Tam Otonom Sürüş" Özelliği

Tesla'nın bu ayın sonunda geleceğini söylediği otonom sürüş özelliği Cybertruck'lara geldi.

ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
Türkiye'de En Önemli Gündem Maddesi Sizce Hangisi?
NAMAZ VAKİTLERİ
Gazete Manşetleri
Yol Durumu