USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Teknoloji

Deprem Bölgesindeki İllerde 'İşten Çıkarma' Yasaklandı

Resmi Gazete'de yayımlanan bir kararname ile OHAL ilan edilen il ve ilçeler için yeni kararlar alındı. Bu kararlar, çalışan depremzedeleri doğrudan ilgilendiriyor.

Deprem Bölgesindeki İllerde 'İşten Çıkarma' Yasaklandı
22-02-2023 10:02
Google News

Resmi ÖZETİ| Gazete'nin bugünkü sayısı, 6 Şubat'ta meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremlerden sonra kabul edilen OHAL ile ilgili bazı önemli kararlarla yayımlandı. Bu bağlamda; 125 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile depremzedelerin haklarını korumak adına atılan bazı adımları gösteriyor.

125 sayılı "Olağanüstü Hal Kapsamında Çalışma ve Sosyal Güvenlik Alanına İlişkin Alınan Tedbirlere Dair Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi", depremden önce bölgede yaşayan ve burada çalışan vatandaşların işten çıkarılmasını engelliyor. Ayrıca COVID-19 döneminde sıklıkla karşımıza çıkan "kısa çalışma uygulaması" da OHAL ilan edilen illerde yeniden faydalanılabilir hale getirildi. Öte yandan, bölgedeki çalışanlara nakdi destek de verilecek.

İşten çıkarma yasaklandı!

depremzedeler işten çıkarılamayacak

Kararname kapsamında alınan kararlardan belki de en önemlisi işten çıkarmaların yasaklanması. Bu karara göre depremzede vatandaşlar, iş yerleri çalışır durumda olması halinde işten çıkarılamayacaklar. İşten çıkarma yapan işverene para cezası uygulanacak. Bu arada; bu kararın bazı durumlar için geçersiz olduğunu belirtelim. İş sözleşmesi süresi biterse, çalışan ahlak ve iyi niyet kurallarına uymazsa işten çıkarma yapılabilecek.


Editor : Şerif SENCER
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TEKNOLOJİ TÜMÜ
Hyundai'nin
Hyundai'nin "H" Şeklindeki Logosunun İçindeki Gizli Anlam

Otomotiv devi Hyundai’nin logosuna baktığınızda yalnızca bir “H” harfi görüyor olabilirsiniz ancak bundan ötesi var.

ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
Türkiye'de En Önemli Gündem Maddesi Sizce Hangisi?
NAMAZ VAKİTLERİ
Gazete Manşetleri
Yol Durumu