USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Teknoloji

Deprem Bölgesinde Ağır Hasarlı Binalara Giriş Yasaklandı!

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Kahramanmaraş ve Hatay depremleri ile ilgili açıklamalarda bulundu. Bakan Soylu, bölgedeki ağır hasarlı binalara girişlerin yasaklandığını duyurdu.

Deprem Bölgesinde Ağır Hasarlı Binalara Giriş Yasaklandı!
22-02-2023 10:29
Google News

Türkiye ÖZETİ| 6 Şubat'ta meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremlerde eşi benzeri görülmemiş bir yıkım yaşadı. Kahramanmaraş başta olmak üzere, Hatay, Adıyaman, Osmaniye ve çevredeki diğer illerde yüz binlerce bina kullanılamaz hale geldi. Bu yetmezmiş gibi 20 Şubat'ta Hatay'da meydana gelen 6.4 ve 5.8'lik depremler, ne yazık ki bölgede güçlükle ayakta duran binaların bir bölümünün de yıkılmasına yol açtı.

Hatay'da meydana gelen depremlerle ilgili konuşan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, ağır hasarlı binalara girişlerin tamamen yasaklandığını belirtti. Bu kararın temel nedeniyse, Hatay'da meydana gelen 6.4 ve 5.8'lik depremlerde bazı vatandaşların eşya almak ya da ısınmak için hasarlı evlere girip, depremlere evde yakalanmalarıydı. 

Süleyman Soylu tarafından yapılan açıklama şu şekilde:

deprem

"Acil yıkılacak binalara girilmesi yasaktır, kesinlikle... Yani 'benim orada eşyam var, veya yarım saat, bir saat gireyim' gibi bir şey söz konusu değildir. Çünkü müstakil deprem ve artçı depremler bize göstermiştir ki bu deprem hareketliliği devam etmektedir. Böyle bir riski almak, böyle bir sorumluluk almak doğru değildir. Bütün kolluk birimlerimize talimat verdik.

Şimdi art arda gelen depremlerden sonra Çevre Şehircilik Bakanlığımızla yaptığımız değerlendirmeler çerçevesinde, bugünden itibaren buradan eşya alınması, buraya kısa sürede girilmesi de yasaklanmıştır. Yani ağır hasarlı binalara da bu saatten sonra girmek yasaktır, yeni bir karara kadar. Çünkü bu riski taşıyamayız, bu sorumluluğu taşıyamayız, bu da doğru değil."


Editor : Şerif SENCER
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TEKNOLOJİ TÜMÜ
Yeterince Büyük Bir Deprem Tüm Dünyada Hissedilebilir mi?
Yeterince Büyük Bir Deprem Tüm Dünyada Hissedilebilir mi?

Hiç düşündünüz mü, öyle bir deprem olabilir mi ki dünyadaki herkes hissetsin?

ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
Türkiye'de En Önemli Gündem Maddesi Sizce Hangisi?
NAMAZ VAKİTLERİ
Gazete Manşetleri
Yol Durumu