USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Davutoğlu kriz akşamını anlattı: 'Öldürmeyen darbe güçlendirir'

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Millet İttifakı'nda yaşanan krizle ilgili açıklamalarda bulundu. Evet bir kriz oldu ama bence faydalı bir krizdi diyen Davutoğlu, seçimi Cumhur İttifakı'nın kazanması halinde Türkiye'de Kuzey Kore'dekine benzeyebilecek bir yapının

Davutoğlu kriz akşamını anlattı: 'Öldürmeyen darbe güçlendirir'
08-03-2023 14:17
Google News

Gelecek ÖZETİ| Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Millet İttifakı içerisinde 2 Mart'ta yaşanan ve İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in Masa'ya geri dönmesiyle çözüme kavuşan krizle ilgili açıklamada bulundu.

Fox TV'de İlker Karagöz'ün konuğu olan Davutoğlu, “Evet bir kriz oldu ama bence faydalı bir krizdi. Bu kriz de faydalı oldu. Hiç kriz çıkmıyorsa bir aktör dominant demektir. Çözülüyorsa o kriz, öldürmeyen darbe güçlendirir” dedi.

"CUMHUR İTTİFAKI KAZANIRSA..."

Davutoğlu, 14 Mayıs'ta yapılması beklenen seçimlere ilişkin şunları söyledi:

"Cumhur İttifakı seçimi kazanırsa bir sonraki seçime kadar Türkiye ya çok sert gerilimler yaşar ya da bir takım ülkelerde görülen şekilde görünüşte demokrasi olan ama aslen alakası olmayan bir yapıya bürünür. Ülke adı vermek istemiyorum ama Kuzey Kore’ye kadar gider bu örnek ülkelerin ucu."

"ÖNEMLİ BİR MÜCADELE VERDİ"

Altılı Masa'nın oluşumunun çok önceye gittiğini belirten Davutoğlu, "Önce Sayın Akşener, önemli bir mücadele verdi. Türkiye'de belki en katı disipline sahip olan MHP içinde sert bir mücadele verdi. O tel örgülere tutunduğu halini hepimiz hatırlarız. İYİ Parti'yi kurarak bir başarı hikayesi oluşturdu. Bu fedakarlıkları şimdi taçlandırmak lazım. Sayın Akşener'in dün akşam yaptığı açıklamalar bence bu sürecin en önemli şeylerinden biriydi. Gece aradım tebrik ettim kendisini, o da teşekkür etti. Aile olarak eskiden beri bir yakınlığımız var. O alçakça bir iftiraya maruz kaldığında yanında dururum. Onun gelini benim akrabamdır o nedenle dünür de sayılırız. Her şeyden önce dostuz" diye konuştu.

"BU KRİZ DE FAYDALI OLDU"

Davutoğlu, krizin yaşandığı akşamdaki toplantıya ilişkin ise  "Sayın Akşener açık oynar, net konuşur. Sayın Akşener de toplumdaki genel durumdan üzüntü duydu, bunu hissediyordum. Evet kriz çıktı, siyasette bazen krizler faydalı olur. Bu kriz de faydalı oldu. Hiç kriz çıkmıyorsa bir aktör dominant demektir. Çözülüyorsa o kriz, öldürmeyen darbe güçlendirir. Sayın Akşener'in toplantıya gelmesi o nedenle önemliydi. Katılması dahi iklimi değiştirdi" dedi. 


Editor : Şerif SENCER
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TEKNOLOJİ TÜMÜ
Razer, Titreşimli Oyuncu Ekipmanları İçin Haptiklere Yöneldi
Razer, Titreşimli Oyuncu Ekipmanları İçin Haptiklere Yöneldi

Razer, oyuncu koltuklarına takılarak kullanılabilecek titreşimli minder Frejya'yı ve Kraken V4 Pro kulaklığı piyasaya sürdü.

ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
Türkiye'de En Önemli Gündem Maddesi Sizce Hangisi?
NAMAZ VAKİTLERİ
Gazete Manşetleri
Yol Durumu