USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Teknoloji

DASK Genel Müdüründen Deprem Açıklaması!

Doğal Afet Sigortaları Kurumu (DASK) Genel Müdürü Selva Eren, Kahramanmaraş depremi ile ilgili açıklamalarda bulundu. Eren, DASK'ın depremdeki zararı karşılayacak güce sahip olduğunu söyledi.

DASK Genel Müdüründen Deprem Açıklaması!
10-02-2023 21:28
Google News

Türk ÖZETİ| Reasürans ve Doğal Afet Sigortaları Kurumu (DASK) Genel Müdürü Selva Eren, 6 Şubat'ta Kahramanmaraş'ta gerçekleşen çifte deprem ile ilgili açıklamalarda bulundu. Yaşanan deprem sonra büyük sorumluluklardan bir tanesinin de kendilerine düştüğünden bahseden Selva Eren, kurum olarak hazır olduklarını söyledi.

DASK Genel Müdürü Selva Eren'e göre kurum, depremin gerçekleştiği an itibarıyla teyakkuza geçmiş durumda. Bu bağlamda, yıkılan evlerdeki incelemelerin en kısa sürede yapılacağından bahseden Eren, depremin merkez üssü Kahramanmaraş'ta TIR, diğer illerde ise mobil ofisler aracılığıyla hizmet vereceklerini açıkladı. 

117 milyar TL ödeme gücüne sahibiz!

DASK

Doğal Afet Sigortaları Kurumu, deprem gibi doğal afetlerde hasar gören binalar için mülk sahiplerine belirli ödemeler yapıyor. Bu bağlamda; Selva Eren tarafından yapılan açıklamaya göre kurumun şu an için 117 milyar lira ödeme gücü bulunuyor. Eren şöyle konuştu:

Bugün itibarıyla biriken deprem fonlarımız 23 milyar TL seviyesinde olup, sigortacılık tekniği çerçevesinde bu tutarın üzerine eklediğimiz ciddi miktarda reasürans koruması ile toplamda 117 milyar TL ödeme kapasitemiz ile bu ve benzeri birçok depremde sigortalarımızın hasarlarını tazmin edecek finansal güce sahibiz. Operasyonel süreçlerde ise olası büyük bir afete hazırlıklı olmak adına yenilediğimiz bilgi sistemleri altyapımız, beklediğimiz performansta, sorunsuz ve kusursuz hizmet sunmamıza imkan sağlamaktadır.


Editor : Şerif SENCER
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TEKNOLOJİ TÜMÜ
Colgate'in Ürettiği Bu Lazanyalar Neyin Nesiydi?
Colgate'in Ürettiği Bu Lazanyalar Neyin Nesiydi?

Colgate'in 1980'li yıllarda lazanya üretme girişimi olduğu ancak başarısızlığı yüzünden atar topar geri çekilip hiç üretilmemiş gibi davrandıkları söyleniyor. Arka planına bir bakalım...

ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
Türkiye'de En Önemli Gündem Maddesi Sizce Hangisi?
NAMAZ VAKİTLERİ
Gazete Manşetleri
Yol Durumu