USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Ahlat'ta önemli açıklamalar!

Son dakika: Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Ahlat'ta konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Ahlat'ta önemli açıklamalar!
25-08-2024 15:43
Google News

SON ÖZETİ| DAKİKA HABERLERİ: Cumhurbaşkanı Erdoğan Malazgirt Zaferi'nin 953. yıl dönümünde Ahlat'ta açıklamalarda bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkan başlıklar şu şekilde;

Bu toprakları bize vatan yapan şehitlerimizi rahmetle anıyorum. 

Ahlat Anadolu'da okun ilk düştüğü yerlerden, ocağın ve otağın ilk kurulduğu yurtlardandır. Ahlat bin yıl öncesinden bugüne kurulan bir iman, kültür ve medeniyet köprüsüdür. Bin yıldır bu toprakların sanat eserine dönüştürerek taşa toprağa işlenen hafıza, devletimizin ve milletimizin hafızasıdır. Ahlat'ın kıymetini bilmek değerlerin değerini bilmektir. Ahlat'ın sanat eserleri mana itibariyle geçmişimizi ve geleceğimizi temsil eden abidelerdir.

Ahlat Anadolu'da tarihin yazılmasında daima pergelin sabit noktası olmasıyla iftihar duyduğumuz şehirdir.

"AHLAT'I CAZİBE MERKEZİ HALİNE GETİRMEYE ÇALIŞTIK"

Ahlat Malazgit ile birlikte muazzam bir coğrafyada fetih ve medeniyet rüzgarları estirmiştir. Ay yıldızlı bayrağımızı dalgalandıran asıl rüzgar o rüzgardır. 8 bin 200 ecdad mezarıyla Ahlat bize kim olduğumuzu, nereden nereye gittiğimizi hatırlatır.

Ahlat'ı yeniden bir cazibe merkezi haline getirmek için çok çalıştık. Ahlat hamdolsun küllerinden yeniden doğdu.

Bin yıl öncesinde kalpler arasında kurulan köprü bugün olduğu gibi İnşallah sonsuza kadar ayakta kalacaktır. Bin yıl önce gönüllerde edinilen yer bu vatanın çimentosu oldu. 

Türkiye sadece mevcut nüfusundan ibaret değildir. Nüfus varlığı istatistikle ölçülemeyecek kadar büyüktür.

"KARDEŞLİĞİMİZİ BOZMAYA ÇALIŞANLAR NE YAPTILARSA BAŞARAMADILAR"

Bin yıldır bu kardeşlik hukukunun bozmaya ve yok etmeye kimsenin gücü yetmedi. Bizi bölmeye çalıştılar. Siyasi görüş farklılıkları üzerinden nifak çıkarmaya çalıştılar. Kalleş oyunlarla kardeşliğimizi dinamitlemek, bizi kolay lokma haline getirmek istediler. Aziz milletimizin desteğiyle hepsinin üstesinden geldik. 85 milyon olarak her zaman birbirimize daha sıkı kenetlendik. Vatanımıza yönelik senaryoları yırtıp atarak yola devam ediyoruz. Bizler bu toprakların emanetçisi değil asıl sahipleriyiz. Anadolu bizim öz yurdumuzdur. Milletimizin ebedi kardeşliğini bozmaya çalışanlar ne yaptılarsa başaramadılar.

Türk, Kürt, Arap, Zaza, Laz, Çerkes hepimiz bu topraklarda biriz, beraberiz, kardeşiz. Biz hep birlikte Türkiye'yiz. Rabbim birliğimizi, kardeşliğimizi daim eylesin.

Ayrıntılar geliyor...