USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Cumhurbaşkanı Erdoğan: 'Çelik Kubbe projemisi hayata geçireceğiz'

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Milli Savunma Üniversitesi Hava Harp Okulu Diploma Alma ve Sancak Devir Teslim Töreni”nde açıklamalarda bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: 'Çelik Kubbe projemisi hayata geçireceğiz'
31-08-2024 19:08
Google News

Cumhurbaşkanı ÖZETİ| Erdoğan, Milli Savunma Üniversitesi Hava Harp Okulu Komutanlığı Diploma ve Sancak Devir Teslim Töreni'nde konuştu.

Erdoğan, "Birilerinin demir kubbesi varsa bizim de çelik kubbemiz olacak." ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıklamaları özetle şöyle:

Zaferler ayı olarak geçen Ağustos ayına damga vuran askeri başarılarımızı kutlarken diğer taraftan da harp okullarımızın diploma ve sancak devir törenlerini gerçekleştiriyoruz. Zaferlerimizin coşkusuna temellerimizin mezuniyet sevincini ekleyerek hep birlikte çok farklı bir atmosferi teneffüs ediyoruz. Tabii bir mutluluğum var, onu söylemek durumundayım. Gerek Kara Harp Okulu mezuniyet töreninde, gerek Deniz Harp Okulu mezuniyet töreninde, gerekse az önce Hava Harp Okulu mezuniyet töreninde birincilikleri kızlarımız aldı. Bu bizim için ayrı bir şeref nişanesidir. Kızlarımız başarır.

30 Ağustos Zafer Bayramımızı milletin evinde, Külliye'de büyük bir coşku ile kutladık. Bugün önce bahriyelilerimize diplomalarını takdim ettik. Hudutsuz göklerin, pervasız kartallarına görev yerlerinde üstün başarılar diliyorum. Teymenlerimizin yetişmesine vesile olan ailelerine şahsım ve milletim adına kutluyorum. Son 8 yılda mezun ettiğimiz öğrenci sayısı 126'sı misafir 1379'u buluyor. TSK bir ordunun karşılacağı en ağır imtihanlardan birini en az hasar ile atlatmayı başarmıştır. Yaklaşık 40 yıl boyunca bir habis ur gibi büyüyen FETÖ ihanet çetesini söküp atmakla kalmadık, ordumuzu her alanda daha da güçlendirdik.

'KİLİDİ KAPAYACAĞIZ'

Terör örgütleri kaçacak delik arıyorlar, ama bulamayacaklar. Son 2 yıldır Pençe harekatlarımızla Irak'ın kuzeyindeki terör bataklığını kurutmaya çalışıyoruz. Çok yakında buradaki hedeflerimize ulaşacağız. Kilidi kapatıp terörü bir tehdit kaynağı olmaktan çıkaracağız. 15 Temmuz ihanetinden sonra dünyadaki hiçbir ülke bizim yaptığımızı yapamazdı. FETÖ ihanetinin açtığı yaraları sarma yanında, ordumuzun gücüne güç, itibarına itibar kattık. Mücadelemiz daha bitmiş değil. Rehavete kapılma gibi bir lüksümüz bulunmuyor. 

BİRİLERİNİN DEMİR KUBBESİ VARSA BİZİM DE ÇELİK KUBBEMİZ OLACAK

İnsansız hava araçlarında yakaladığımız ivme sadece dost ve kardeş halklar tarafından değil, tüm dünyada gıptayla takip ediliyor. Çelik Kubbe projemizi tüm unsurları ile hayata geçireceğiz. Birilerinin demir kubbesi varsa bizim de Çelik Kubbe'miz olacak. Silahlarımızın birbiri ile entegre çalışmasını sağlayacak. Hava kuvvetlerimiz neye ihtiyaç duyuyorsa onu üretmenin gayreti içindeyiz. Şu gerçeği akıl sahibi herkes çok rahat görüyor. Türkiye kendi göbeğini kendi kesmek zorunda olan bir ülkedir. Patriot bataryası göndermekten bile imtina ettiler. Bölücü terör örgütünü kırmızı halılar ile karşılamaktan çekinmediler. Biz kendimize, kendi insan kaynağımıza güveniyoruz. Burada Hava Harp Okulunda modern, kaliteli, çok yönlü bir eğitim aldınız.Ordumuzu çok daha ileri seviyelere taşıyacağınıza yürekten inanıyorum.