USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Teknoloji

Çip yerleştirilen hasta hayata döndü: Dil öğreniyor!

Neuralink beyin çipi takılan ilk hasta felç engelini aştı. Fransızca ve Japonca öğreniyor ve hatta üniversiteye dönmeyi planlıyor.

Çip yerleştirilen hasta hayata döndü: Dil öğreniyor!
29-08-2024 23:42
Google News

Elon ÖZETİ| Musk'ın beyin-makine arayüzü şirketi Neuralink‘in ilk hastası olan Noland Arbaugh, hayatında büyük bir dönüşüm yaşadı. Birkaç ay önce beynine Neuralink çipi yerleştirilen Arbaugh, bu süreçte günlük yaşam becerilerinde önemli ilerlemeler kaydettiğini ve gelecekte üniversiteye geri dönmeyi planladığını açıkladı.

Neuralink'in ilk hastası hayata yeniden başladı: Yeni Fransızca ve Japonca öğreniyor ve üniversiteye dönmeyi planlıyor

2016 yılında yaşadığı talihsiz bir dalış kazası sonucu omuzlarından aşağısı felç olan Arbaugh, Ocak ayında Neuralink implantı için ameliyat olmuştu. Başarılı geçen operasyonun ardından, cihazın işlevlerini tam olarak yerine getirebilmesi için bazı düzeltmeler yapılması gerekti. Ancak şimdi, Neuralink sayesinde Arbaugh'un hayatı büyük ölçüde değişti.

neuralink-cip-teknolojisi-akilli-telefonlar-elon-musk

Arbaugh, haftanın beş günü, her gün yaklaşık dört saatini Neuralink ekibiyle geçirdiğini belirtiyor. Bu süreçte, implantın işlevselliği test ediliyor ve geliştiriliyor. Boş zamanlarında ise cihazı kullanarak okumalar yapıyor, İncil’i inceliyor ve yeni diller öğreniyor.

Neuralink ile Counter-Strike 2 oynanabiliyor!

Neuralink ile Counter-Strike 2 oynanabiliyor!

Neuralink teknolojisini kullanarak Counter-Strike 2 oynanan bir video paylaşıldı. Teknolojide yeni bir devire giriyoruz.

Şu anda Fransızca ve Japonca üzerinde çalıştığını belirten Arbaugh, her gün üç saatini bu dilleri öğrenmeye ayırıyor. Ayrıca, matematiği yeniden öğrenmeye başladığını ve bir gün üniversiteye dönerek ya derecesini tamamlamayı ya da sinirbilim alanında çalışmayı planladığını söyledi.

Neuralink çipi

Arbaugh’un planları sadece eğitimle sınırlı değil. Aynı zamanda yaratıcı projelerini yayımlamayı, bir hayır kurumu kurmayı ve bir gün ailesi için bir ev inşa etmeyi hedefliyor. “Kısacası, çok eğleniyorum ve hayatım çok kısa bir sürede büyük ölçüde iyileşti,” diyen Arbaugh, bu deneyimi kelimelerle ifade etmenin zor olduğunu belirtiyor.

Bu hikaye, Neuralink'in potansiyelini ve beyin-makine arayüz teknolojisinin insanların hayatını nasıl köklü bir şekilde değiştirebileceğinin gerçek bir örneği. Hastanın yaşadığı büyük dönüşüm, gelecekte benzer durumdaki birçok insan için umut verici bir gelişme olarak görülüyor.

Siz ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi aşağıdaki yorumlar kısmına yazabilirsiniz.

neuralink çip
Editor : Şerif SENCER
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TEKNOLOJİ TÜMÜ
THY, Kara Listede Kaç Kişinin Bulunduğunu Açıkladı
THY, Kara Listede Kaç Kişinin Bulunduğunu Açıkladı

Türk Hava Yolları (THY) Genel Müdürü Bilal Ekşi, Türk Havayolları'nın kara listesinde 440 kişinin yer aldığını açıkladı.

ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Fenerbahçe513+11
2Galatasaray412+11
3Başakşehir FK410+6
4Beşiktaş410+6
5Eyüpspor59+4
6Konyaspor57-1
7Sivasspor57-1
8Antalyaspor57-3
9Göztepe46+2
10Samsunspor46+1
11Kasımpaşa55-2
12Çaykur Rizespor54-10
13Trabzonspor330
14Gaziantep FK33-1
15Alanyaspor53-5
16Bodrum FK53-5
17Kayserispor32-1
18Hatayspor52-5
19Adana Demirspor51-7
ANKET TÜMÜ
Türkiye'de En Önemli Gündem Maddesi Sizce Hangisi?
NAMAZ VAKİTLERİ
Gazete Manşetleri
Yol Durumu