USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Çin hükümetinden ultra zenginler için yeni adım

Çin hükümeti tarafından denizaşırı yatırımları için ultra zenginlerden vergi alınması yolunda harekete geçileceği iddia ediliyor.

Çin hükümetinden ultra zenginler için yeni adım
15-10-2024 11:27
Google News
Çin ÖZETİ| hükümeti tarafından denizaşırı yatırımları için ultra zenginlerden vergi alınması yolunda harekete geçileceği iddia ediliyor.Abone ol

Bloomberg’in konuya yakın kişilere dayandırdığı haberine göre, Çin, ülkenin ultra zenginlerinin denizaşırı yatırım kazançları için uzun zamandır göz ardı edilen bir vergi uygulamaya başladı.

Bu hareket, arazi satışlarının düşmesi ve büyümenin yavaşlaması nedeniyle hükümetin gelir kaynaklarını genişletme konusunda artan aciliyetini vurguluyor. Ayrıca, dünyanın ikinci büyük ekonomisinde servetin daha eşit bir şekilde dağıtılması için Başkan Şi Çinping'in "ortak refah" kampanyasıyla da örtüşüyor.

Haber kaynakları, temasa geçilen kişilerin yatırım kazançları üzerinden yüzde 20'ye varan vergilerle karşı karşıya olduğunu ve bazılarının da gecikmiş ödemeler nedeniyle cezalara tabi olduğunu söyledi ve nihai tutarın pazarlığa açık olduğunu ekledi.
Çin'in vergi hamlesi ayrıca, vergi kaçakçılığını önlemeyi amaçlayan küresel bir bilgi paylaşım sistemi olan Ortak Raporlama Standart'ının 2018'deki uygulamasını da takip ediyor


Editor : Şerif SENCER
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TEKNOLOJİ TÜMÜ
Beyaz Xbox Series X Gün Yüzüne Çıktı
Beyaz Xbox Series X Gün Yüzüne Çıktı

Xbox Series S'in beyaz rengiyle gelen yeni Xbox Series X, orijinaline kıyasla ciddi bir fark ile satışa sunuluyor.

ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
Türkiye'de En Önemli Gündem Maddesi Sizce Hangisi?
NAMAZ VAKİTLERİ
Gazete Manşetleri
Yol Durumu