USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Ekonomi

Çin devi Chery’nin Türkiye'deki fabrika yolu açıldı

TBMM Genel Kurulu’nda kabul edilen tüketici torba teklifine Samsun’da kurulacak yeni organize sanayi bölgesine yönelik madde de girdi.

Çin devi Chery’nin Türkiye'deki fabrika yolu açıldı
25-10-2024 10:53
Google News

Çinli ÖZETİ| otomotiv devi Chery daha rotasını Türkiye'ye çevirdi. Çinli BYD Manisa'da dev bir fabrika kurarken, Chery'nin de Türkiye'ye geleceği belirtilmişti.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Chery ile yartırım görüşmelerinin devam ettiğini açıklarken, Chery'den de ilk sinyal gelmişti. Chery Uluslararası Başkanı Zhang Guibing, şirketin yurtdışı pazarlara açılma stratejini anlatırken Chery’nin Avrupa’da üretim üssü olarak seçtiği üç ülke seçtiğini bunların İspanya, İtalya ve Türkiye olduğunu söylemişti.

Yeni organize sanayi bölgesinde Chery’e yer verilecek

Savunma Sanayi Destekleme Fonu’na kredi kartları başta olmak üzere çeşitli yerlerden katkı payı alınmasını sağlayan, ancak TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’ndaki görüşmeler sırasında geri çekilen paketteki bazı maddeler de burada yer aldı.

Cumhuriyet'in haberine göre, Samsun Tekkeköy’de kurulacak yeni organize sanayi bölgesinde Çinli otomobil firması Chery’e de yer verilmesiyle ilgili düzenleme bu torbaya girdi. Ayrıca kâr/zarar farkıyla ilgili “enflasyon düzeltmesi” maddesi de bu torbada yer aldı.


Editor : Şerif SENCER
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TEKNOLOJİ TÜMÜ
Bir görev hikayesi: Uzayda mahsur kalan astronotlar nihayet Dünya’ya döndü
Bir görev hikayesi: Uzayda mahsur kalan astronotlar nihayet Dünya’ya döndü

Hayatlarının sekiz ayını yıldızlar arasında geçiren dört cesur astronot nihayet Dünya'ya döndü. İşte bilinmeyen hikayeleri...

ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
Türkiye'de En Önemli Gündem Maddesi Sizce Hangisi?
NAMAZ VAKİTLERİ
Gazete Manşetleri
Yol Durumu