USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

CHP'li Vehbi Bakırlıoğlu: 'Üretici sattığı 1 litre sütün parasıyla 1 kilo yem alamıyor

Hayvancılıkta yem fiyatlarının artması üreticiyi yetiştiricilikten uzaklaştırırken yem üreticisi de düşen talep nedeniyle sıkıntıda. Bir torba yemin fiyatının 400 liraya çıkması nedeniyle ayda 1200 tona kadar satılan yem miktarı 300 tonlara geriledi.

CHP'li Vehbi Bakırlıoğlu: 'Üretici sattığı 1 litre sütün parasıyla 1 kilo yem alamıyor
27-08-2022 02:18
Google News

Yem ÖZETİ| satıcı ve üreticilerinin sorunlarını dinleyen CHP Manisa Milletvekili Vehbi Bakırlıoğlu, hayvancılık sektörünün krizin eşiğinde olduğunu belirtti.

“Hayvancılık yapanlar kötü gidişatı bire bir yaşıyor” diyen Bakırlıoğlu, ithalat kapılarının yeniden açıldığını hatırlatarak şunları söyledi:

“Yem maliyetini karşılayamayan, para da kazanamayan üretici, süt hayvanlarını, dişi düveleri kesime göndermeye başladı. Hayvan sayısının azalması yem satışlarını etkiledi.”

Sütün fiyatını belirleyen en önemli kriterin “süt/ yem paritesi” olduğunu da belirten Bakırlıoğlu, “2020 yılında çiğ süt/ yem paritesi 1.35 iken, bugün 1’in altına düştü. Üretici sattığı 1 litre sütün parasıyla 1 kilo yem alamıyor” diye konuştu.


www.idrak34.com
Editor : Şerif SENCER
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TEKNOLOJİ TÜMÜ
Telefon Satmadan Önce Mutlaka Bilmeniz Gereken 10 Kural!
Telefon Satmadan Önce Mutlaka Bilmeniz Gereken 10 Kural!

Günümüzde telefon değiştirme sıklığımız, teknoloji hızına ayak uydurmak için oldukça arttı. Yeni bir telefon modeli çıktığında, elimizdeki eski telefonu satma fikri cazip geliyor. Ama bir dakika! Telefonunuzu satmadan önce yapmanız gereken birkaç önemli adım var.

ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
Türkiye'de En Önemli Gündem Maddesi Sizce Hangisi?
NAMAZ VAKİTLERİ
Gazete Manşetleri
Yol Durumu