USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

CHP’li Öztunç: Yangınların sorumlusu Recep Tayyip Erdoğan’dır

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ali Öztunç, dün Marmaris’te başlayan ve 19 saat süren orman yangınıyla ilgili, “Geçen sene antika dedikleri Türk Hava Kurumu uçakları bu yıl çalışıyor. Geçen yılki yangınların sorumlusu Bekir Pakdemirli’dir. Bu iktidfar dönemindeki yangınla

CHP’li Öztunç: Yangınların sorumlusu Recep Tayyip Erdoğan’dır
22-09-2022 19:35
Google News

İzmir’de ÖZETİ| kampa girecek olan CHP’de Genel Başkan Yardımcısı Ali Öztunç, İzmir’de partisinin il başkanlığında katıldığı programda dün Marmaris’te başlayan ve 19 saat süren orman yangını hakkında açıklamalarda bulundu.

Bölgede kurulan kriz masasında particilik yapıldığını anlatan Öztunç, “Muğla’da dün oluşturulan bu masaya büyükşehir belediye başkanımız tıpkı geçen yıl olduğu gibi çağrılmadı. Partizanlık yapıyorlar. Yangının CHP’lisi, AKP’lisi olur mu? Çağırmadığınız büyükşehir belediye başkanı oradaki itfaiyenin amiri, o itfaiye ona bağlı” diye konuştu.

“GECE GÖRÜŞLÜ HELİKOPTER YİNE YOK”

Yangına hava karardığında havadan müdahale edilememesini eleştiren Öztunç, “Hava karardı, yine fiyasko. Gece görüşlü helikopter yine yoktu. Çünkü üç gün önce kira sözleşmesi sona ermiş. Bunlar ihale ile değil, sözleşme ile, doğrudan temin ile kiralandı. Ne vardı bir ay daha uzatsaydınız? Türkiye Akdeniz çanağında bir yangın ülkesi. Yangınların çok fazla olduğu bir ülkeyiz. Orman Genel Müdürlüğü, kendisine lüks araç almaya geldiğinde var, gece görüşlü yangın söndürme helikopterine gelince para yok, sözleşmeyi uzatmıyorlar. Ek bütçede her kuruma para getirdiniz, bir tek Orman Genel Müdürlüğü'ne para istemediniz. Çünkü AKP ormanları odunluk olarak görüyor. Bundan dolayı çok büyük yangınlarla karşılaşıyoruz” ifadelerini kullandı.

“ÖZEL JET VAR; HELİKOPTER YOK”

“AKP döneminde beceriksizlikten ötürü Türkiye tarihinin en büyük orman yangınları yaşanmıştır” diye devam eden CHP’li Öztunç, “Duyarsızlıkları, umursamazlıkları ormanlarımızı, milli servetimizi yakmıştır. Sorumlusu AKP’dir. Geçen sene antika dedikleri Türk Hava Kurumu uçakları bu yıl çalışıyor. Geçen yılki yangınların sorumlusu Bekir Pakdemirli’dir. Bu iktidfar dönemindeki yangınların sorumlusu ise Recep Tayyip Erdoğan’dır. Orman yangınlarını söndürmek için helikopter kiralayamıyoruz ama beyefendi özel jetle fıldır fıldır geziyor. Ona özel jet var ama helikoptere gelince yok” dedi.

“ÖBÜR DÜNYADA ORMAN YANGINLARINI SORACAKLAR”

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişçi’nin “Bu seçim çok önemli. Öbür tarafa gittiğimizde hesap soracaklar” açıklamalarını da eleştiren Ali Öztunç, “Öbür dünyaya gidince orman yangınlarını söndürmedeki beceriksizliğinizin hesabını soracaklar. Yaban hayvanlarının hesabını soracaklar. Orman köylüsünü bitirmenizin hesabını soracaklar. Türkiye’nin milli serveti olan ormanları yok etmenizin hesabını soracaklar. Bu dünyada ise az kaldı. En geç 8 ay sonra yapılacak olan seçimden sonra orman yangınlarının, beceriksizliğinizin hesabı hem bu bakandan, hem önceki bakandan, hem de cumhurbaşkanından mutlaka sorulacak” diye konuştu.


www.idrak34.com
Editor : Şerif SENCER
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TEKNOLOJİ TÜMÜ
AirPods'a USB-C Giriş Getiren Kılıf
AirPods'a USB-C Giriş Getiren Kılıf

Eski Apple kılıflarını USB-C girişli hâle getiren yeni bir kılıf tanıtıldı.

ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
Türkiye'de En Önemli Gündem Maddesi Sizce Hangisi?
NAMAZ VAKİTLERİ
Gazete Manşetleri
Yol Durumu