USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Politika

CHP'li Öztrak: İktidarımızın ilk haftasında çıkaracağız!

CHP'li Öztrak, iktidarlarının ilk haftasında hem İstanbul Sözleşmesini hem de başörtüsü kanununu çıkaracaklarını duyurdu.

CHP'li Öztrak: İktidarımızın ilk haftasında çıkaracağız!
07-10-2022 18:10
Google News

CHP ÖZETİ| Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak, partilerinin başörtüsü teklifine ilişkin, "Biz iktidarımızın ilk haftasında hem İstanbul Sözleşmesini hem de bu önerdiğimiz kanunu çıkaracağız. Anayasada bunları derç edeceğiz." dedi.

Öztrak, parti genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında, Mevlit Kandilini kutladı.

Başörtüsü konusunda CHP'nin Meclise sunduğu kanun teklifi ve AK Parti'nin bu konudaki Anayasa değişikliği hazırlığıyla ilgili soru üzerine Öztrak, Kemal Kılıçdaroğlu'nun sosyal medya hesabı aracılığıyla bu konudaki gerekli yanıtı verdiğini söyledi.

Öztrak, "Özgürlükçü Anayasa yapmak kim, Erdoğan kim? Biz iktidarımızın ilk haftasında hem İstanbul Sözleşmesini hem de bu önerdiğimiz kanunu çıkaracağız. Anayasada bunları derç edeceğiz." dedi.

Eski Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu'nun Lefkoşa Büyükelçisi yapılmasına ilişkin soru üzerine de Öztrak, sözlerini, "Bu ülkede mesleki kariyerin önemi kalmadı. Ülkede rüşvet alan siyasetçi bakan, büyükelçi oluyor. Tek kelimelik dış politika müktesebatı olmayan kişiler büyükelçi yapılıyor. Asıl saraydaki bu çürüme içimizi yakıyor. Büyükelçilikler ulufe olarak dağıtılıyor. Dış politika tecrübesi olmayan kişiler en hassas misyonlara büyükelçi olarak atanıyor, Allah sonumuzu hayır eylesin." diye tamamladı.

www.idrak34.com
Editor : Şerif SENCER
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TEKNOLOJİ TÜMÜ
Araba Ön Camları Neden Yan Camlar Kadar Kolay Kırılmıyor?
Araba Ön Camları Neden Yan Camlar Kadar Kolay Kırılmıyor?

Kaza anlarında yan camların patır patır dökülüp ön camın daha sağlam ve dayanıklı kaldığını hiç fark ettiniz mi?

ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
Türkiye'de En Önemli Gündem Maddesi Sizce Hangisi?
NAMAZ VAKİTLERİ
Gazete Manşetleri
Yol Durumu