USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

CHP'li İBB yönetiminden Aziz Mahmud Hüdayi Vakfı için vicdanları yaralayan karar

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Meclisinde, Aziz Mahmud Hüdayi Vakfına 25 yıllığına verilen binanın tahsisi, AK Parti grubunun 'hayır' oyunu karşı oy çokluğuyla iptal edildi.

CHP'li İBB yönetiminden Aziz Mahmud Hüdayi Vakfı için vicdanları yaralayan karar
14-09-2024 17:32
Google News

CHP'li ÖZETİ| İBB Meclisi'nde Türkiye'deki ihtiyaç sahiplerine ve mazlum coğrafyalara yurdumuzdan uzanan ellerin başında gelen, maddi manevi yaptıkları çalışmalarla ümmetin sevgisini kazanan Aziz Mahmud Hüdayi Vakfı için vicdanları yaralayan bir karar jet hızında kabul edildi.

İBB Meclisi eylül ayı üçüncü oturumu, Meclis 1. Başkanvekili Nuri Aslan başkanlığında Saraçhane'deki belediye binasında gerçekleştirildi.

BEYOĞLU TOMTOM MAHALLESİ'NDEKİ AHŞAP BİNA 25 YILLIĞINA VAKFA KİRALANACAKTI

Mecliste, İBB tarafından 2017'de Beyoğlu Tomtom Mahallesi'ndeki ahşap binanın, sosyal-kültürel ve eğitim sosyal hizmetlerinde kullanılmak üzere Aziz Mahmud Hüdayi Vakfına 25 yıllığına bedelsiz tahsisinin iptal edilmesi görüşüldü.

Kararda, taşınmazı Aziz Mahmud Hüdayi Vakfına ya da farklı bir kamu idaresine tahsisine dair alınmış herhangi bir encümen kararı bulunmadığı, 26 Mart'ta yerinde yapılan incelemede, ahşap binanın kullanılmayan, boş, bakımsız ve pencerelerinin açık olduğunun tespit edildiği kaydedildi.

AK PARTİ'NİN "HAYIR" OYLARI YETMEDİ

Meclis'te oylanan gündem maddesi, AK Parti grubunun muhalefet şerhine rağmen oy çokluğuyla kabul edildi.

İyilik Treni Afganistan yolundaİyilik Treni Afganistan yolunda

Aziz Mahmud Hüdayi Vakfı Libya'da yaraları sarmaya çalışıyorAziz Mahmud Hüdayi Vakfı Libya'da yaraları sarmaya çalışıyor

Aziz Mahmûd Hüdâyi Vakfı, Gazze'nin yanındaAziz Mahmûd Hüdâyi Vakfı, Gazze'nin yanında

Aziz Mahmud Hüdayi Vakfı, deprem bölgesine yardımlarını sürdürüyorAziz Mahmud Hüdayi Vakfı, deprem bölgesine yardımlarını sürdürüyor

Aziz Mahmud Hüdayi Vakfı'ndan 'yardım' paylaşımıAziz Mahmud Hüdayi Vakfı'ndan 'yardım' paylaşımı

ŞÜKRÜN MÜCESSEMLEŞMİŞ ÖNEMLİ BİR SİVİL TOPLUM KURULUŞU AZİZ MAHMUD HÜDAYİ VAKFI

1985 yılında, Hüdâyî’nin vakıf misyonunu benimseyen ve onu yeniden canlandırmayı hedefleyen bir grup gönül adamının, bir araya gelerek kurmaya niyet ettikleri Azîz Mahmud Hüdayi Vakfı da bir nevi “Hüdâyî Vakıf Çınarı”nın taze bir dal olarak gün yüzüne çıkışıdır. Bu çıkış resmi olarak, 4 Ocak 1986 tarih ve 18978 sayılı Resmi Gazete’de yayınlanan mahkeme kararıyla tescil edilmiştir.

İsmini Azîz Mahmud Hüdayi Vakfı olarak tescil ettiren bu yeni vakıf, Hazret-i Hüdâyî’nin vakfında gözettiği hedefleri, öncelikle kendisine gaye maddesi olarak belirlemiştir. Vakıf bugün, ihtiyaç sahiplerine sığınak, gariplere barınak, yetim ve öksüzlere sıcak bir kucak olmuştur. Kurduğu müesseselerle hem yaralı gönüllere merhem olmuş, hem de memleketimizin yetişmiş insan ihtiyacına katkıda bulunmuştur. Hüdâyî âdeta bir hayır dağıtım merkezi durumuna gelmiştir. Doluyor ve boşalıyor. Oraya garip gelen, yüreği bütünleşmiş olarak ayrılıyor. Gözü yaşlı gelen tebessümlerle…

Memleketimizde derya gönüllü hayır sahipleri var, öte yanda yıkılmış gönüller mevcut. Hüdâyî, bu iki dünyanın tam buluşma noktasında.

Bir vakfın en önemli sermayesi, hiç şüphesiz gönüllüleridir. Azîz Mahmud Hüdâyî Vakfı bu anlamda, hem ismini taşıdığı Hz. Hüdâyî’nin sevenlerinin çokluğu, hem de vakfın hizmette ayırım gözetmeyen bir hizmet anlayışına sahip olması sebebiyle, kemiyet ve keyfiyet itibariyle fedakar ve samimi çok sayıda gönüllü sermayesine sahip olmuştur.

 


Editor : Şerif SENCER
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TEKNOLOJİ TÜMÜ
Snapchat Tasarımı Büyük Ölçüde Yenileniyor
Snapchat Tasarımı Büyük Ölçüde Yenileniyor

Uzun zaman sonra Snapchat'in alışılagelmiş tasarımında köklü değişiklikler yapılıyor.

ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray515+13
2Fenerbahçe513+11
3Başakşehir FK410+6
4Beşiktaş410+6
5Eyüpspor59+4
6Konyaspor57-1
7Sivasspor57-1
8Antalyaspor57-3
9Göztepe46+2
10Samsunspor46+1
11Kasımpaşa55-2
12Çaykur Rizespor54-10
13Trabzonspor330
14Gaziantep FK43-3
15Alanyaspor53-5
16Bodrum FK53-5
17Kayserispor32-1
18Hatayspor52-5
19Adana Demirspor51-7
ANKET TÜMÜ
Türkiye'de En Önemli Gündem Maddesi Sizce Hangisi?
NAMAZ VAKİTLERİ
Gazete Manşetleri
Yol Durumu